Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αγωνιστική απάντηση του ΚΚΕ

Ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στη Νιγρίτα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην αίθουσα του Δημαρχείου της Νιγρίτας,που γέμισε από κατοίκους της πόλης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,απάντησε, μέσα από τις θέσεις του Κόμματος, σε όλα τα κύρια ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των φορέων κατά τη διάρκεια των επαφών που έγιναν στο Νομό Σερρών. Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και τόνισε πως η πολιτική που ακολουθείται σήμερα στη χώρα μας είναι η ίδια για όλους τους Ελληνες, είτε μένουν στην ύπαιθρο είτε κατοικούν στις μεγάλες πόλεις.

"Οι εκπρόσωποι των φορέων, τόνισε, μας ζήτησαν να συμβάλει το ΚΚΕ να λυθούν τα προβλήματα. Θα ήταν πολύ εύκολο να πω "φέρτε τα υπομνήματά σας και θα πάμε στη Βουλή και θα σας τα λύσουμε". Θα έλεγα ψέματα αν έκανα τέτοια τοποθέτηση. Τα αιτήματα βέβαια είναι δίκαια, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να έχει κανείς σήμερα σαφή αντίληψη τι φταίει και πώς θα λυθούν τα προβλήματα.Εμείς θα τα παλέψουμε τα προβλήματα μέσα στη Βουλή και μερικά ίσως να λυθούν. Αλλά αν περιοριστείτε να πηγαίνουν υπομνήματα βουλευτές στη Βουλή, δε θα λυθεί τίποτα. Γιατί αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή με αυτούς τους συσχετισμούς δε θέλει να τα λύσει".

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε πως η πολιτική που εφαρμόζεται έχει στο στόχαστρό της τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων και των πολυεθνικών και εφαρμόζεται συνειδητά από την "ικανότατη" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζει απόλυτα τι κάνει.

"Οταν χαρίζουν τα χρέη του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, ξέρουν τι κάνουν, και όταν ξεπουλούν, π.χ., την "Πειραϊκή - Πατραϊκή", πάλι ξέρουν τι κάνουν γιατί έχει σχέση με το βαμβάκι και θέλουν να ενισχύσουν την αντιαγροτική πολιτική στη χώρα μας. Ενισχύουν επίσης τον Βαρδινογιάννη να φτιάχνει πλοία στο εξωτερικό και απολύουν τους εργάτες στον Σκαραμαγκά και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Το ίδιο γίνεται και με τις εισαγωγές τσιγάρων και καπνών, όταν οι καπνοπαραγωγοί της χώρας υποφέρουν.

Τα ξέρουν πολύ καλά τα προβλήματα και προσπαθούν να σας παραπλανήσουν και η παραπλάνηση γίνεται δύναμη του αντίπαλου. Ετσι ανακάλυψαν το Μητρώο Αγροτών και είπαν πως θα λυθούν τα προβλήματα μέσα από επιτροπές και μελέτες, ενώ εσείς ζητάγατε τιμές, επιδοτήσεις και έργα υποδομής. Εμείς λέμε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα και όταν παλεύει ο εργάτης των Σερρών να βρίσκει συμπαράσταση από τον αγρότη και όταν παλεύει ο αγρότης της Νιγρίτας να έρχεται και ο κάτοικος της πόλης". Σήμερα, τόνισε, απαιτείται "ένα νέο ΕΑΜ, ένα σύγχρονο ΕΑΜ, γιατί μπροστά μας έχουμε πολύ σκληρά μέτρα".Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο νέο προϋπολογισμό και τις νέες περικοπές που ετοιμάζονται σε υγεία, παιδεία και σε άλλους τομείς.

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε επίσης στη στάση της κυβέρνησης για τα εθνικά ζητήματα και τόνισε πως ουσιαστικά παζαρεύει το Αιγαίο και στηρίζει τα σχέδια των Αμερικανών για την περιοχή της Αν. Μεσογείου, που στόχο έχουν τη διχοτόμηση της Κύπρου και την αναβάθμιση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

"Το ΚΚΕ, κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα, διακηρύσσει πως όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο όταν όλος ο λαός συμπαραταχτεί ενωμένος ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές και το κόμμα μας έχει αποδείξει μέσα από τους αγώνες πως πάντα θα είναι αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων, των αγροτών και όλων όσοι βιώνουν σήμερα τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζει το πρόγραμμα "σύγκλισης" και τα συμφέροντα των πολυεθνικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ