Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Επικήρυξαν τη φιλία των λαών

"Επικήρυξε τη φιλία του τουρκικού με τον ελληνικό λαό". Αυτό τον χαρακτηρισμό αποδίδει η ΕΕΔΥΕ στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οπως τονίζει η ΕΕΔΥΕ, "χαρακτηρίζει περίπου ως αντεθνική πράξη την επαφή, την επικοινωνία, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ λαϊκών οργανώσεων και εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών".

Ασκώντας συνολικά κριτική προς την κυβερνητική πολιτική, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει πως "επιτάσσει και συνιστά να νιώσουμε ως Ελληνες σαν εχθρό τον τουρκικό λαό και να διαμορφώσουμε αντίστοιχη συμπεριφορά ψύχωσης, έχθρας, καχυποψίας, μίσους, αντιπαράθεσης. Η κυβέρνηση χρεώνει στον τουρκικό λαό που καταπιέζεται και καταδυναστεύεται, τις σοβινιστικές αυθαίρετες απαιτήσεις της φιλονατοϊκής τουρκικής κυβέρνησης". Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι την ίδια στιγμή και οι δύο κυβερνήσεις προωθούν τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, ενώ παράλληλα "η κυβέρνηση επιτρέπει στον εαυτό της να αναμένει την αμερικάνικη παρέμβαση διχοτόμησης - ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου", καθώς και να αποσύρει το βέτο στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, επειδή "έτσι επιθυμούσαν η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ".

Αναφορικά με τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, η ΕΕΔΥΕ τονίζει ότι μαζί οι δύο χώρες "μπορούν να επιτηρούν στη Βοσνία τη συμμόρφωση των Βοσνιοσέρβων στην αμερικανόπνευστη κατοχή της Συνθήκης του Ντέιτον", ενώ θέτοντας μια άλλη πλευρά σημειώνει ότι η κυβέρνηση "χρηματοδοτεί - δανειοδοτεί διάφορους χρυσοκάνθαρους της ντόπιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας να κάνουν επενδύσεις στην Τουρκία από κοινού με επώνυμους αστέρες της άρχουσας τάξης της γειτονικής χώρας". Καταλήγοντας η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι και οι δύο λαοί έχουν κοινό συμφέρον στο να φύγουν τα ΝΑΤΟϊκά στρατηγεία από τις δύο χώρες και η ΝΑΤΟϊκή επικυριαρχία να αντικατασταθεί από τη φιλία των δύο λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ