Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ
Στόχος η παρεμπόδιση της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ!

Μεθόδευση απαγόρευσης των πολιτικών συγκεντρώσεων στο χώρο της ΔΕΗ, απορρέει από έγγραφο του γενικού διευθυντή της Επιχείρησης

"Δε θα είχαμε αντίρρηση να κάνετε επισκέψεις - συγκεντρώσεις εργαζομένων για ενημέρωση στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ μετά τη λήξη του ωραρίου". "Αν επιθυμείτε γενικότερη ενημέρωση για τα θέματα της επιχείρησης, θα παρακαλούσαμε να απευθύνεστε στη Διοίκηση της επιχείρησης, η οποία κατά περίπτωση για εξειδικευμένα θέματα θα σας παραπέμπει στα αρμόδια στελέχη της".

Με αυτές τις φράσεις, καταλήγει έγγραφο του γενικού διευθυντή της ΔΕΗ, Α. Παπαθανασίου, προς το ΚΚΕ, που κοινοποιήθηκε και στην υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου. Εγγραφο, με το οποίο επιχειρείται να επιβληθεί καθεστώς απαγόρευσης πολιτικών συγκεντρώσεων στους χώρους της επιχείρησης, ενώ δεν επιτρέπεται η ενημέρωση για θέματα της επιχείρησης, παρά μόνο από εκπροσώπους της διοίκησης. Το αιτιολογικό της εν λόγω "επιχείρησης" θυμίζει άλλες εποχές: Σύμφωνα με αυτό, "με τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας θα υπάρχει διαρκής αναζωπύρωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ώρες εργασίας"!Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ, ουσιαστικά, ...εξαίρει τη στάση των άλλων κομμάτων, που περιόρισαν της επισκέψεις του μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου!

Είναι σαφές ότι η όλη μεθόδευση - αυταρχικού χαρακτήρα - δεν έχει κανέναν άλλο στόχο, από την πολιτική δράση του ΚΚΕ, στο χώρο της ΔΕΗ. Ισως επειδή το ΚΚΕ έχει την ...κακή συνήθεια να ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων (εισοδηματική πολιτική, θέματα υγιεινής και ασφάλειας που είναι έντονα στην επιχείρηση), να ενισχύει τους δεσμούς του με τους εργαζόμενους, να προτείνει την αγωνιστική διέξοδο και σε περιόδους που δεν είναι προεκλογικές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ