Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
Θα παρθούν μέτρα για το δικαίωμα συνταξιοδότησης;

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

Απάντηση στο ερώτημα, αν θα τερματιστεί ή όχι η ταλαιπωρία 350 πολιτικών προσφύγων από τη Ρουμανία που σήμερα είναι χωρίς συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ερώτηση, "αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που άρχισε ο επαναπατρισμός των πολιτικών προσφύγων από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα της συνταξιοδότησης αυτών που επαναπατρίστηκαν από τη Ρουμανία. Ολες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν στο θέμα αυτό μια παρελκυστική πολιτική με αποτέλεσμα 350 συνταξιούχοι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες από τη Ρουμανία να ζουν με την ελεημοσύνη. Ακόμη άλλοι 450 που ζουν στη Ρουμανία να μην τολμούν να επαναπατριστούν αφού γνωρίζουν ότι δε θα έχουν σύνταξη.

Επίσης, χιλιάδες επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες ενώ εργάστηκαν 20 ακόμη και 30 χρόνια και δεν είχαν την ηλικία να συνταξιοδοτηθούν, οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις τούς αναγνωρίζουν μόνο 1.500 ένσημα. Αποτέλεσμα είναι άνθρωποι που είχαν ηλικία 50 - 55 χρονών να μην μπορούν να συμπληρώσουν άλλα 3.000 ένσημα που χρειάζονταν για συνταξιοδότηση".

Η Αλ. Παπαρήγα απευθύνει στον πρωθυπουργό δύο συγκεκριμένα ερωτήματα:

  • Ποια μέτρα σκέπτεται να πάρει η κυβέρνηση για να δοθεί τέλος στο δράμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων από τη Ρουμανία;
  • Πώς σκέπτεται η κυβέρνηση να ρυθμίσει το ζήτημα ώστε να μη μένουν χωρίς σύνταξη άνθρωποι που έχουν δουλέψει πάνω από 30 και 40 χρόνια;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ