Σάββατο 6 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαλλάχτηκαν για τη χωματερή Ταγαράδων

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχτηκαν μετά από τρία χρόνια 52 δήμαρχοι και κοινοτάρχες του Νομού Θεσσαλονίκης, από τη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους το 1992, μετά από μήνυση τεσσάρων κοινοτήτων της περιοχής Ταγαράδων. Οι κοινότητες είχαν μηνύσει τότε τα 52 μέλη του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης για υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στην ομώνυμη χωματερή.

Το σκεπτικό της απαλλαγής στηρίχτηκε στην εκτίμηση δυο καθηγητών του ΑΠΘ πως η χωματερή δεν είναι κορεσμένη. Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των Ταγαράδων αντιδρούν δυναμικά στη συνέχιση λειτουργίας της χωματερής και επανειλημμένα έχουν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, εμποδίζοντας τη διέλευση των απορριμματοφόρων.

Το απαλλακτικό βούλευμα αναμένεται να προκαλέσει σύντομα νέα έκρηξη των κατοίκων και να οξύνει την αντιπαράθεση με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, που μέχρι τώρα αδυνατεί να βρει νέο χώρο μετεγκατάστασης, καθώς καμιά κοινότητα του νομού δε δέχεται στα όριά της τη λειτουργία χωματερής.

"Μέχρι και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και οι δημοτικές διοικήσεις επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία για το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Η χωματερή με όλες τις ενδείξεις έχει υπερπληρωθεί και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των υπογείων υδάτων", τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της "Αγωνιστικής Κίνησης" και πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Θανάσης Γιαννούσης. "Η "Αγωνιστική Κίνηση" συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων και παλεύει να δοθεί μια δίκαιη και σωτήρια για το περιβάλλον λύση, που θα πληρεί όλους τους όρους υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ