Σάββατο 6 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Βηρυτοποίηση" της Αθήνας

Στη "βηρυτοποίηση" του κέντρου της Αθήνας και τη μετατροπή του σε ένα χώρο αποκλειστικά για επιχειρηματίες, τραπεζίτες και μεγαλοεισοδηματίες αποσκοπεί η δημοτική πολιτική που προωθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος. Την ίδια ώρα δεν παρέχει καμία στήριξη στα λαϊκά στρώματα και τους αγώνες τους για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Στην προσπάθειά του αυτή βρίσκει μάλιστα "συνεργάτες" και τις παρατάξεις του Θ. Πάγκαλου και της Μ. Δαμανάκη.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε στο "Ρ" ο Στέλιος Λάμπρου,μέλος της γραμματείας της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα". Μιλώντας για τον πρώτο χρόνο δημαρχίας του Δ. Αβραμόπουλου και τη στάση των άλλων δυνάμεων, τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε η θέση που εξέφραζε η παράταξη προεκλογικά. Δηλαδή, ότι όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί έχουν την ίδια πολιτική. Μία πολιτική ουσιαστικής συναίνεσης, όπως είπε, στην πολιτική που εφαρμόζει ο δήμαρχος, "ο οποίος ακολούθησε το δρόμο της υποταγής στην κυβερνητική τακτική και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση".

Αναφερόμενος γενικότερα, σημείωσε πως στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο η πολιτική αυτή του μπλοκ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτικής Ανοιης και "ΣΥΝ" εκφράζεται ολοκληρωμένα στις αποφάσεις και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Δ. Αβραμόπουλος.

Απαντώντας στην ερώτηση, για το ποιες είναι οι επιπτώσεις της συγκεκριμένης πολιτικής, ο Στ. Λάμπρου ανέφερε κατ' αρχήν τις ιδιωτικοποιήσεις δραστηριοτήτων του δήμου και το επακόλουθο κόστος, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο, στα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλλουν οι δημότες.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η Αθήνα μετατρέπεται, κατά το μοντέλο της Βηρυτού, σε μία πόλη για στέγαση τραπεζών και επιχειρήσεων και τη διασκέδαση των ισχυρότερων οικονομικά στρωμάτων και των τουριστών. Σημείωσε μάλιστα ότι όλες οι αναπλάσεις περιοχών, που γίνονται ή σχεδιάζονται, αποσκοπούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του πολυεθνικού κεφαλαίου.

Αντίθετα, επισήμανε, δε λαμβάνεται καμία μέριμνα για τα φτωχά στρώματα και δεν παρέχεται καμία στήριξη από τη δημοτική αρχή στους λαϊκούς αγώνες που αφορούν στην ανεργία, την παιδεία, την υγεία και τα γενικότερα θέματα κοινωνικής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιταχυνόμενο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΟΤΙΒΟ και στην Υγεία (2006-03-17 00:00:00.0)
Μετά το χαράτσωμα προσφέρει «καρότο» (2000-11-17 00:00:00.0)
Το χαράτσι έφερε λογιστική ευημερία (2000-09-16 00:00:00.0)
... η συνωμοσία... (1999-08-07 00:00:00.0)
Κάνει πράξη την κυβερνητική εντολή (1997-09-24 00:00:00.0)
Δύο δήμαρχοι, δύο πολιτικές (1997-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ