Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΕΛΛΕΙΜΜΑ 9.000
σχολικών αιθουσών στην Αττική

Ψεύτικες οι υποσχέσεις και οι τυμπανοκρουσίες των αρμοδίων πως το πρόβλημα με τις διπλοβάρδιες στα σχολεία θα επιλυθεί μέχρι το τέλος του 1997

Με ρυθμό ...15 αίθουσες το χρόνο καλύπτεται, κατά την τελευταία πενταετία, το κενό των 9.000 αιθουσών διδασκαλίας, που "λείπουν" από τα σχολεία της Αττικής. Τα παραπάνω έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή σχετική μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ελλείψεις σχολικών αιθουσών, από 9.069 το 1990, μειώθηκαν μέσα σε πέντε χρόνια μόνο κατά 75 αίθουσες και πέρσι ήταν 8.994!

Τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τον τρόπο που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντιμετωπίζουν το "μέγα εθνικό θέμα" της παιδείας και αποδεικνύουν τις τραγικές συνέπειες των επιλογών τους, που οδηγούν, όχι μόνο στη διαιώνιση των τεράστιων ελλείψεων, αλλά και στη συνεχή υποβάθμισή της. Αντίστοιχη, άλλωστε, πορεία και αποτελέσματα μπορεί κανείς με ευκολία να διακρίνει και σε άλλους τομείς που συνθέτουν την εικόνα της παιδείας, είτε αφορούν το αναχρονιστικό περιεχόμενό της, είτε το έμψυχο δυναμικό, άλλες υλικοτεχνικές προϋποθέσεις κ.ο.κ.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες και με δεδομένο το πενιχρό ποσοστό του 6,7% που δίνεται φέτος για την παιδεία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το καθεστώς της διπλοβάρδιας, με τις τεράστιες αντιπαιδαγωγικές επιπτώσεις στους μαθητές, θα συνεχίζεται και τις επόμενες δεκαετίες, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις για επίλυσή του στα τέλη του 1997.


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ