Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ανακοινωθέντα "εντατικών προγραμμάτων"

Κατά τα άλλα, η κατάσταση του Α. Παπανδρέου παραμένει σταθεροποιημένη και αμετάβλητη και ο Ε. Γιαννόπουλος δηλώνει πως ο πρωθυπουργός "έχει την κατάσταση στα χέρια του"

Για εντατικά προγράμματα κινησιοθεραπείας και αναπνευστικής φυσικοθεραπείας του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου, μιλούσαν τα χτεσινά ιατρικά ανακοινωθέντα.

Το μεσημβρινό ιατρικό δελτίο χαρακτήριζε αμετάβλητη την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού κατά το προηγούμενο 24ωρο. "Υποστηρίζεται περιοδικά από τον τεχνητό νεφρό και τον αναπνευστήρα - συνεχίζει. Είναι απύρετος. Η κινησιοθεραπεία και φυσικοθεραπεία συνεχίζονται".

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του Α. Παπανδρέου παρουσίασε χτες το απόγευμα μικρή επιδείνωση. Η επιδείνωση αφορά την αναπνευστική λειτουργία και οφείλεται, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, στην επανασυσσώρευση υγρού στους πνεύμονες. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι σήμερα θα επιχειρήσουν να του κάνουν παρακέντηση για την αφαίρεση του υγρού.

Ο καρδιολόγος Α. Αντωνιάδης, που ανέγνωσε το βραδινό ιατρικό δελτίο, διέψευσε τις πληροφορίες περί επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού.

Το ιατρικό δελτίο τη χαρακτηρίζει σταθεροποιημένη, ενώ αναφέρει ότι υποβλήθηκε χτες σε αιμοκάθαρση και ότι η αναπνευστική του λειτουργία υποστηρίζεται περιοδικά από αναπνευστήρα. "Συνεχίζεται το εντατικό πρόγραμμα κινησιοθεραπείας και αναπνευστικής φυσιοθεραπείας - αναφέρει. Η καρδιακή του λειτουργία είναι αμετάβλητη. Είναι απύρετος".

Στην ερώτηση αν το υγρό στους πνεύμονες δημιουργεί προβλήματα, ο Α. Αντωνιάδης απάντησε "όχι ιδιαίτερα". Διευκρίνισε δε ότι δε δημιουργεί το υγρό αναπνευστικά προβλήματα.

Σε άλλη ερώτηση, αν τους ανησυχεί ότι το υγρό μπορεί να γίνει εστία μικροβίων, είπε πως κάτι τέτοιο δεν τους ανησυχεί. Τέλος, αναφερόμενος στην παρακέντηση, είπε πως δεν έχει αποφασιστεί αν και πότε θα γίνει, ενώ όταν ερωτήθηκε για την επιστολή του Μ. Εβερτ προς τον Δ. Κρεμαστινό, απάντησε πως δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Με ανακοίνωσή του χτες ο φυσίατρος από τις ΗΠΑ Τζ. Μπαχ διευκρινίζει ότι "ουδέποτε σκέφτηκα ή υποστήριξα ότι ο κ. πρωθυπουργός θα ετύγχανε καλύτερης περίθαλψης σε οιοδήποτε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, από ό,τι γνωρίζω, συνεχίζει, δεν έχει γίνει ουδεμία αναφορά από Αμερικανό ειδικευμένο ιατρό, που να ισχυρίζεται ότι η θεραπεία δεν είναι η άριστη".

Οι χτεσινές επισκέψεις

Χτες πήγαν στο "Ωνάσειο" ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Αντ. Λιβάνης και ο πρώην υπουργός Ε. Γιαννόπουλος.

Ο πρώτος είπε πως δεν έχει δει τον Α. Παπανδρέου τρεις - συμπεριλαμβανομένης και της χτεσινής - μέρες, ενώ ο Ε. Γιαννόπουλος συναντήθηκε μόνο με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Δ. Λιάνη - Παπανδρέου. Στην ερώτηση αν πιστεύει πως ο πρωθυπουργός μπορεί να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή άλλα πολιτικά πρόσωπα, ο Ε. Γιαννόπουλος απάντησε: "Ο Α. Παπανδρέου έχει την κατάσταση στα χέρια του. Εξεδήλωσε την επιθυμία να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως θα τον δει, όταν "πάρει λίγο τα πάνω του". Η γνώμη η δική μου είναι να μην τον δει ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Να περάσει μια βδομάδα, να μπορεί να κουβεντιάσει, να μπορεί να μιλήσει ελευθέρως, ευχερώς".

Ο Ε. Γιαννόπουλος στράφηκε εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Κ. Παπούλια, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δήλωσή του. "Ο κ. Παπούλιας, είπε, είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και οφείλει να πειθαρχεί στις αποφάσεις του. Αν έχει δική του πολιτική, να την πει εκεί κι όχι απ' έξω. Το ΕΓ είναι το ανώτατο όργανο του Κινήματος. Οποιες διαφορές έχουν τα μέλη του ας το κουβεντιάσουν εκεί κι ας βγάλουν απόφαση". Για το θέμα των τριών αντιπροέδρων, είπε ότι συμφωνεί "για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ". Σημειώνεται ότι χτες υπήρχαν πληροφορίες που έλεγαν πως τα παιδιά του πρωθυπουργού συμφώνησαν με την προχτεσινή ομιλία του Δ. Κρεμαστινού στη Βουλή, όσον αφορά τα ιατρικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ