Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΕΒΕΡΤ
"Κλειστών" επιστολών το ανάγνωσμα

Επιστολή στον Α. Παπανδρέου έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά θα τη "μεταφέρει" ο Α. Τσοχατζόπουλος

Ακάθεκτος και με αμείωτη ένταση ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ συνεχίζει τις "υπεύθυνες" πρωτοβουλίες του για να βοηθήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να δώσει λύση στην πολιτική εκκρεμότητα. Ετσι, μια μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από τη Βουλή, αντέδρασε άμεσα στην είδηση ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έσπευσε να προλάβει τους επίδοξους διαδόχους του Α. Παπανδρέου αποστέλλοντας πρώτος επιστολή στον πρωθυπουργό.

Την επιστολή παρέδωσε χτες το μεσημέρι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γ. Βαρθολομαίος,μέσω του γενικού διευθυντή του "Ωνάσειου", στον υπουργό Υγείας Δ. Κρεμαστινό.Η επιστολή θα κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο μετά την επιστροφή του από το Παρίσι.

Το περιεχόμενο της επιστολής δεν έγινε γνωστό, αλλά οι επιστολές του προέδρου της ΝΔ όταν θέλει είναι "ανοιχτό γράμμα". Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Εβερτ κάνει έκκληση στον Α. Παπανδρέου να διευκολύνει τις εξελίξεις με την παραίτησή του, προσφέροντας έτσι ύψιστη υπηρεσία στον τόπο, την παράταξή του και τον ίδιο. Από την άλλη υποστηρίζει ότι η ΝΔ έκανε το καθήκον της και διατυπώνει την ελπίδα να κάνει και ο Α. Παπανδρέου το δικό του.

Ωστόσο, τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν επιφύλαξαν "φιλική" υποδοχή στην επιστολή του Μ. Εβερτ. Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Τύπου Τηλ. Χυτήρη,ο Δ. Κρεμαστινός έστειλε επιστολή στον Μ. Εβερτ με την οποία τον ενημερώνει ότι θα παραδώσει τον φάκελο με την εσώκλειστη επιστολή στον αναπληρούντα τον πρωθυπουργό Α. Τσοχατζόπουλο, μετά την επιστροφή του τελευταίου από το Παρίσι.

Την ίδια στιγμή κλίμα ευφορίας επικρατεί στη Ρηγίλλης μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Στενοί συνεργάτες του Μ. Εβερτ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε ενισχυμένος και επιπλέον έδειξε ότι "σέρνει" τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας την εικόνα ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ομως η χτεσινή πρωτοβουλία του Μ. Εβερτ προκάλεσε δυσφορία μεταξύ των συνεργατών, γιατί δεν τους είχε ενημερώσει για την επιστολή και γενικότερα από τη συμπεριφορά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ