Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προφυλακίστηκαν δυο κοινοτικοί υπάλληλοι

Κατηγορούνται για απάτη. Ελληνας ο ένας

Το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών επικύρωσε την προφυλάκιση των δυο πρώην κοινοτικών υπαλλήλων, που είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη από τη βελγική Δικαιοσύνη στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για τον Ελληνα Γ. Τζοάνο, προϊστάμενο της υπηρεσίας Τουρισμού στην 23η Γενική Διεύθυνση της Κομισιόν, και έναν Γάλλο συμβασιούχο υπάλληλο στην ίδια υπηρεσία. Οι δυο προφυλακισμένοι θεωρούνται ύποπτοι για ποινικά αδικήματα στην άσκηση της υπηρεσίας τους την περίοδο 1989 - 1994. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για δωροδοκία με εκβιαστική απόσπαση χρημάτων, πλαστογραφία, χρήση πλαστογραφίας και σύσταση ομάδας που διέπραξε ποινικά αδικήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και δήλωσε ότι αρμόδια πλέον είναι η βελγική Δικαιοσύνη. Εκπρόσωπος της Επιτρόπου Ανίτα Γκρατίν, αρμόδιας για την καταπολέμηση της κοινοτικής απάτης, διευκρίνισε ότι η υπόθεση έφτασε στη βελγική Δικαιοσύνη με ενέργειες της Κομισιόν και όχι μετά από τη μήνυση του Βρετανού ευρωβουλευτή Εντ. Μακμίλαν - Σκοτ, που την κατέθεσε μετά την άρση της ασυλίας των δυο κοινοτικών υπαλλήλων.

Το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών επικύρωσε επίσης την προφυλάκιση της συζύγου του Τζοάνου, που είχε συλληφθεί την ίδια μέρα με το σύζυγό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ