Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ
Δε θα γίνουμε μισθοφόροι της "νέας τάξης"

Μαζική και μαχητική πικετοφορία της ΚΝΕ χτες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αποστολή ελληνικού στρατού στη Βοσνία

Το σύνθημα "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια" αντήχησε χτες στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της μαζικής και μαχητικής πικετοφορίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ ενάντια στην αποστολή ελληνικού στρατού στη Βοσνία και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Η μαχητικότητα και η αγωνιστικότητα ήταν τα δύο στοιχεία που χαρακτήρισαν τη χτεσινή πικετοφορία, καθ' όλη τη διάρκεια της οποίας ακούγονταν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα: "Ειρήνη ειρήνη ζητάνε οι λαοί, έξω το ΝΑΤΟ απ' τη Βαλκανική", "Βαλκάνια - Αιγαίο ειρηνικά, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά", "Εμπρός λαέ μη σκύψεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη" και "Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι Περσικός, εδώ δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός".

Η πικετοφορία ξεκίνησε στις 6 μ.μ. από την Πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια ακολούθησε την οδό Ακαδημίας και μέσω της Πανεπιστημίου κατέληξε στην Ομόνοια. Το πανό που ήταν στην κεφαλή έστελνε σαφές το μήνυμα στους περαστικούς Αθηναίους: "Κανένας φαντάρος στη Βοσνία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Ευρωπαϊκή Ενωση".

"Ηρθα να δώσω κι εγώ τη συμβολή μου στον αγώνα για την ειρήνη, αλλά και για να δείξω ότι δεν υπάρχουν εθνικές διαφορές παρά μόνο ταξικές", δήλωσε στο "Ρ" ο μαθητής Κ. Σταματόπουλος, ένα από τα νέα μέλη της ΚΝΕ. Η Ευτυχία Δημαρόγκονα, μαθήτρια και αυτή και επίσης νέο μέλος της Οργάνωσης, μας είπε ότι "όλοι οι νέοι και οι νέες πρέπει να αντιδράσουν στην αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη Βοσνία και κύρια στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ