Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύμα αντιδράσεων

Η τυχοδιωκτική απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από πλήθος μαζικών φορέων σε όλη την Ελλάδα. Ψηφίσματα καταγγελίας εκδίδονται το ένα μετά το άλλο, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται καθημερινά συγκεντρώσεις και πικετοφορίες σε διάφορες πόλεις.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας καλεί τους φορείς της πόλης σε σύσκεψη που διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με αντικείμενο την οργάνωση εκδηλώσεων ενάντια στην αποστολή στη Βοσνία ελληνικού στρατού. "Χρέος όλων μας, τονίζεται στο κάλεσμα, είναι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης, προτού θρηνήσουμε νεκρά τα παιδιά μας".

Η Επιτροπή Ειρήνης Τυρνάβου διοργανώνει την Κυριακή 14 Γενάρη φιλειρηνική συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο "ΜΑΞΙΜ" στις 7 μ.μ. Στη συγκέντρωση θα γίνει ομιλία για τη ΝΑΤΟική εκστρατεία στη Βοσνία και την εμπλοκή της Ελλάδας, όπως επίσης και για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των ΝΑΤΟικών Στρατηγείων στο ελληνικό έδαφος.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν την Τρίτη 16 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Στο σχετικό κάλεσμα μπαίνει το ερώτημα: "Θα αφήσουμε να παίζουν με τη ζωή και το μέλλον των νέων ανθρώπων;".

Ανακοινώσεις καταγγελίας της αποστολής ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη Βοσνία εξέδωσαν: Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευών Εγκαταστάσεων Πλοίων Αττικής και Νήσων. Επίσης στη Νέα Σμύρνη: η ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, η Επιτροπή Ειρήνης και Δημοτική Πρωτοβουλία Ν. Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ