Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο διάλογος των... μουγκών

Φαίνεται, πως χειρότερο κομφούζιο απ' αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σχετικά με την ελληνοτουρκική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, δεν μπορεί να υπάρξει. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λέει η κυβέρνηση, η επιτροπή αυτή, ναι μεν θα ανταλλάσσει απόψεις, αλλά τα μέλη της δε θα συνομιλούν μεταξύ τους. Εάν, όμως, οι απόψεις συμπέσουν, τότε βεβαίως και θα συνομιλήσουν μεταξύ τους... Και άλλα τέτοια "ωραία και εκσυγχρονιστικά".

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω εξόχως... χιουμοριστικά, το πράγμα αρχίζει να αγγίζει τα όρια του γελοίου, όταν η κυβέρνηση ορκίζεται ότι "δε συνδιαλέγεται" με την Τουρκία. Και αυτό το διατυμπανίζει όταν ο Πάγκαλος με την Τσιλέρ και ο Γ. Παπανδρέου με τον Οϊμέν, συναντιούνται συχνότερα απ' ό,τι συναντιούνται μεταξύ τους ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, με τον αναπληρωτή του...

Δυστυχώς, όμως, αυτές και άλλες πολλές είναι οι συνέπειες ενός διαλόγου που γίνεται με άνωθεν εντολές. Επιχειρώντας να κρατήσεις τα προσχήματα, την ίδια ώρα ακριβώς που συμμετέχεις και προστρέχεις σε αυτόν, "αγκαζέ" με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, καταλήγεις να χρησιμοποιείς σαν απόδειξη του "εθνικοανεξαρτησιακού σου πνεύματος", το ότι είσαι... μουγκός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ