Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιοι και πώς

Η νεολαία ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί φαίνεται να βγάλει το "φίδι από την τρύπα" με την Πρωτομαγιάτικη ανακοίνωσή της, που έδοσε στη δημοσιότητα. Ενώ το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο γενικά περί ενότητας, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε "κινήσεις που πληγώνουν και διασπούν την κοινή έκφραση του συνδικαλιστικού κινήματος", χωρίς την οποία "αποδυναμώνεται και ο ρόλος και το κύρος των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων".

Βεβαίως το κύρος των οργάνων και ο ρόλος τους αποδυναμώνεται κυρίως όταν αυτά τα όργανα τάσσονται στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβερνητικής, αντεργατικής πολιτικής και δεν προασπίζονται αταλάντευτα τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων. Εξίσου αποδυναμώνεται ο ρόλος τους όταν δε φροντίζουν να κινητοποιούν με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και συνέχεια τους εργαζόμενους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.

Αν λίγα μόνο από τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ή τα στελέχη της - που θεωρούν ότι "ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί για ένα σοσιαλιστικό φορέα τη βασική μέθοδο για την άσκηση πολιτικής" - βρίσκονταν προχθες στο Πεδίον του Αρεως και περνούσαν και από το Σύνταγμα, θα έβλεπαν στην πράξη πώς και από ποιους αποδυναμώνεται ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ