Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα

Εκεί φτάσαμε. Να εμφανίζονται ως σωτήρες του περιβάλλοντος κυβερνητικά στελέχη, επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω από πίεση - συχνά και διεθνή - έπραξαν το αυτονόητο. Δηλαδή, να προστατέψουν τους αρχαιολογικούς χώρους και το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ετσι ακούσαμε για τη μεγάλη προσφορά των "εκσυγχρονιστών", να σώσουν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, από την Εγνατία, που τη σχεδίασαν να περνά μια ανάσα από αυτό και το Ολυμπιείο, που οικοπεδοποιούσε τον ευρύτερο χώρο. Και οι γνωστοί σπεκουλαδόροι των ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί σε "Φιλιππινέζες" της κυβέρνησης έσπευσαν να θριαμβολογήσουν ξεχνώντας μερικά θέματα. Οπως λ. χ. το Ζαγάνι που θα μετατραπεί σε μπάζα χάριν της "Χόχτιφ". Το Πάρκο Ελευθερίας που θυσιάζεται στο μεγαλοεκδότη Χρ. Λαμπράκη. Το Φλοίσβο, τον Αγ. Κοσμά, το Σχοινιά και την Πάρνηθα που θα προσφερθούν στους μπίζνεσμαν των Ολυμπιακών Αγώνων. Ας κρατήσουν, λοιπόν, μερικοί τους τεμενάδες, γιατί και το γελοίο έχει όρια...

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Εγνατία

Πολλά και διάφορα είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για την Εγνατία. Ξέχασε, όμως, να εξηγήσει το γιατί από τα 430 δισ. που έχουν εξασφαλιστεί για το έργο, έχουν απορροφηθεί μόνο τα 45. Ισως στην επόμενη συνέντευξη Τύπου...

Τι θα γίνει με το Κοζλοντούι;

Παρά τα μεγάλα λόγια των Ευρωπαίων αξιωματούχων το συγκεκριμένο εργοστάσιο, που αποτελεί δυναμίτη για την περιοχή, εξακολουθεί να λειτουργεί. Μάλιστα, η υποκρισία της δικής μας κυβέρνησης έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που από τη μια να το καταγγέλλουν ως επικίνδυνο κι από την άλλη η ΔΕΗ να είναι πελάτης του και να εισάγει το 5% της ενέργειας που παράγει. 150.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία της Greenpeace και ετοιμάζονται σειρά από κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες. Ας τις ενισχύσουμε.

Μόλυβος Ι

Ο υπουργός φαίνεται πως αποφάσισε να εγκρίνει ποσό 88.000.000 για την αποκατάσταση, στερέωση και ανάδειξη του φρουρίου. Χρειάστηκε πλήθος παρεμβάσεων από πολλές πλευρές, μεταξύ των οποίων και ηεφημερίδα μας. Ας ελπίσουμε ότι το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανάθεση του έργου στους εργολάβους δε θα βρει γκρεμισμένο το πανέμορφο ενετικό κάστρο.

Μόλυβος ΙΙ Το άλλο αίτημα όμως - να ενταχθεί ο οικισμός στο υπουργείο Πολιτισμού - αν και βρίσκει τη σύμφωνη γνώμη όλων, είναι κολλημένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η αντιπολίτευση του δήμου της κωμόπολης και ο Σύλλογος "Φίλοι του Μόλυβου" δεν το βάζουν κάτω. Και καλά κάνει. Εν αναμονή καλών νέων.
ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Η εμπειρική έρευνα στην εκπαίδευση, De Landsheere Gilbert, εκδ.
ΤΥΠΩΘΗΤΩ
Η ραγδαία ανάπτυξη της εκπαίδευσης σ' ολόκληρο τον κόσμο κατά τα τελευταία 50 χρόνια, πέρα απ' ό,τι θετικό κομίζει για το σύνολο της ανθρωπότητας, δημιουργεί αναπόφευκτα και κάποια προβλήματα(δημογραφικά, κοινωνιολογικά, διοικητικά κλπ. ), καθώς και καινούριες αντιλήψεις διδασκαλίας, μάθησης και πολιτισμικής καλλιέργειας. Στο νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί ο εκπαιδευτικός καλείται να παίξει ένα βασικότατο και ολοένα συνθετότερο ρόλο. Ο συγγραφέας διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου της Λιέγης δίνει στη συγκεκριμένη μελέτη μια ιδέα του εύρους που αφορά τις επιστήμες της αγωγής, καθώς και των μέσων που θα επιτρέψουν στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά συστήματα να βελτιωθούν ως προς τα αποτελέσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ