Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της βίλας "Μινέικο"

Αν ήξερε η Σοφία Μινέικο τι μπελάδες θα δημιουργούσε με τη βίλα της στο Παλαιό Ψυχικό, θα την είχε βγάλει, εν ζωή, στο σφυρί και θα μοίραζε τα λεφτά στα εγγόνια της ή όπου αλλού ήθελε, διασώζοντας και τη μνήμη του γιου της Ανδρέα Παπανδρέου ως άμεμπτου πατέρα. Καθότι τα πράγματα, με αυτό το ακίνητο, διαρκώς περιπλέκονται και οι αγωγές των ενδιαφερομένων πλευρών πέφτουν βροχή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστικό... χορό έσυραν πρώτοι οι Νίκος,Αντρίκος και Σοφία Παπανδρέου,διεκδικώντας τη βίλα από το σημερινό ιδιοκτήτη της Χαρ. Βλαχούτσικο,με βάση την ιδιόγραφη διαθήκη, που συνέταξε η γιαγιά τους στις 31-12-1968 στη Στοκχόλμη και την οποία "ανακάλυψαν" πριν από ένα μήνα στο Καστρί. Ακολούθησε η πλευρά Βλαχούτσικου με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου,για συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι του ποσού των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Στις 22 Απρίλη ο Χαρ. Βλαχούτσικος απέσυρε την αίτησή του, ύστερα από δέσμευση της εναγομένης ότι δεν προτίθεται να πουλήσει τη βίλα της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη και, συνεπώς, δεν κινδυνεύουν τα οικονομικά του συμφέροντα σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει την επιστροφή της βίλας "Μινέικο" στα παιδιά Παπανδρέου. Στο μεταξύ, στις 18 Απρίλη "έσκασε μύτη" και δεύτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέικο, με ημερομηνία 1-5-1964, που κηρύχτηκε γνήσια από το δικαστήριο και δημοσιεύτηκε. Τη διαθήκη αυτή είχε στην κατοχή της, από τότε που γράφτηκε, η δικηγόρος Ελλη - Αννα Παπαζαχαρίου,ανιψιά της Μινέικο και νονά της Σοφίας Κατσανέβα - Παπανδρέου...

Χτες ο Χαρ. Βλαχούτσικος επανήλθε αιφνιδιαστικά με δύο αγωγές του, που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Διον. Γκούσκο,ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ο πελάτης του είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά του, ακόμα και αν η δικαστική διαμάχη του με την οικογένεια Παπανδρέου διαρκέσει 10 χρόνια! Η μια αγωγή στρέφεται εκ νέου κατά της τελευταίας συζύγου του Α. Παπανδρέου, προκειμένου αυτή να υποχρεωθεί να κληθεί ως μάρτυράς του κατά την εκδίκαση στις 14-10-97 της αγωγής των παιδιών Παπανδρέου εναντίον του. Επίσης, ζητά από την ίδια να του καταβάλει 330 εκατομμύρια δραχμές ως αποζημίωση, αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αγωγή των παιδιών. Με τη δεύτερη αγωγή του ο Χαρ. Βλαχούτσικος ζητά άλλα 330 εκατ. δρχ. από την προαναφερόμενη δικηγόρο, που την κατηγορεί για αδικοπραξία επειδή, όπως αναφέρει, "πείστηκε από κάποια πρόσωπα να κρατήσει στο συρτάρι της επί 33 χρόνια την πρώτη διαθήκη".

Και το σίριαλ ή ο χορός, αν προτιμάτε, καλά κρατεί...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά την κατεδάφιση της Μονής Σινά(2014-04-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-01-12 00:00:00.0)
Φυσική συνέχεια(1997-06-24 00:00:00.0)
Νάρκες(1997-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ