Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Μια από τα ίδια...

Επισπεύδονται, σύμφωνα με την Β. Παπανδρέου, οι διαδικασίες ξεπουλήματος των δυο επιχειρήσεων, με ανοιχτό και επισήμως το ενδεχόμενο του "λουκέτου"

Μία ακόμη ευρεία διυπουργική σύσκεψη, για τις ιδιωτικοποιήσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας και της ΣΟΦΤΕΞ,υπό την προεδρία του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και υφυπουργών, πραγματοποιήθηκε χτες στο φόντο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις δύο παραπάνω επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη βδομάδα.

Οπως προέκυψε από δηλώσεις της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου μετά το τέλος της σύσκεψης, αλλά και της υφυπουργού Αννας Διαμαντοπούλου,μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στη ΣΟΦΤΕΞ, η κυβέρνηση δε φαίνεται να αναλαμβάνει καμία δέσμευση για τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο επιχειρήσεων,ενώ για άλλη μία φορά φόρτωσε τους εργαζόμενους με υποσχέσεις, προκειμένου να καλμάρει τις αντιδράσεις.

Η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, επανέλαβε τη δήλωση που συνηθίζει μετά από ανάλογες συσκέψεις, ότι δηλαδή "ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους, κυρίως για τους εργαζόμενους" (!), ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τις ευθύνες της αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόζει και στους εργαζόμενους.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα που συζητήθηκαν στη διυπουργική σύσκεψη, η Αννα Διαμαντοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλεισίματος,αποφεύγοντας να δεσμευτεί για το αντίθετο και τονίζοντας απλώς ότι στόχος είναι η ιδιωτικοποίησή τους "εν λειτουργία".

Ειδικότερα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα προχωρήσουν οι μετατάξεις 400 εργαζομένων και αμέσως μετά και των υπολοίπων. Για τα δεδουλευμένα του μηνός Απρίλη των εργαζομένων, υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν από χρήματα που θα δώσει το Πολεμικό Ναυτικό έναντι της αποπληρωμής του για την κατασκευή των αρματαγωγών. Για το σκοπό αυτό - όπως είπε - θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Για τη ΣΟΦΤΕΞ,ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα καταβληθούν από τον ΟΑΕ 900 εκατομμύρια δραχμές για την αποπληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων. Οσο για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης, από την οποία εξαρτάται και η συνέχιση της λειτουργίας της, δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, πέρα από τα ευχολόγια για εξάντληση κάθε δυνατής προσπάθειας... Συγκεκριμένη απάντηση θα δοθεί στους εργαζόμενους στις 16 του μήνα, οπότε η νέα διοίκηση θα υποβάλει επιχειρηματικό σχέδιο, βάσει του οποίου θα στηριχτεί η δυνατότητα χρηματοδότησης της επιχείρησης από τις τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ