Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 40ΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ...
το ξεζούμισμα του λαού και της χώρας

Ενώ τα λαϊκά προβλήματα συνεχώς οξύνονται, η κυβέρνηση οργανώνει διήμερες φιέστες, με επίσημο προσκεκλημένο τον Ζ. Σαντέρ, προκαλώντας το κοινό αίσθημα

Πρόκληση για τους εργαζόμενους, αλλά και για την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού αποτελούν οι φιέστες που διοργανώνει η κυβέρνηση, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ, για το γιορτασμό της "Ημέρας της Ευρώπης".

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, όταν αντιμετωπίζουν την ολομέτωπη επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικοασφαλιστικών τους κατακτήσεων, η κυβέρνηση τους καλεί να γιορτάσουν στα 40χρονα "γενέθλια" της Ευρώπης των πολυεθνικών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του εργασιακού μεσαίωνα.

Ταυτόχρονα όμως, οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζουν το βιασμό της ιστορικής μνήμης των λαών, επιχειρώντας να σβήσουν την επέτειο και τα μηνύματα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης.


ΣΕΛ.  3,    6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ