Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΗΣ
Οι αγώνες θα κλιμακωθούν

Την τακτική εμπαιγμού του κυβερνητικού κλιμακίου απέναντι στο λαό και τους μαζικούς φορείς του Περάματος, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Μετάλλου Σαλαμίνας, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, ΝΑΥΣΙ και Καρρά,αναφερόμενα στην προχτεσινή επίσκεψη των τεσσάρων υπουργών στο Πέραμα.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: "Περιορίστηκαν μόνο σε γενικόλογες εξαγγελίες και "ΘΑ" και απέφυγαν να πάρουν θέση και να απαντήσουν στα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά μας για την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων, τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55 χρόνια, την υλοποίηση μιας κλαδικής πολιτικής ανασυγκρότησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, την αναγκαιότητα εγκατάστασης δεξαμενών και τη στήριξη μέσα από το πιστωτικό σύστημα των κατασκευαστών, μετασκευών και επισκευών πλοίων".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται ως "καταδικαστέα τα επεισόδια που προκάλεσαν με τους κομματικούς κλακαδόρους και τους "πληρωμένους μπράβους"" και τα οποία "θυμίζουν άλλες εποχές".

"Εγινε ολοφάνερο - καταλήγει η ανακοίνωση - για τους εκατοντάδες εργαζόμενους και ανέργους ότι τα "ΘΑ" περίσσεψαν και δεν υπάρχει πολιτική βούληση να λύσουν τα προβλήματα μέσα από ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Τα Σωματεία μας έκαναν σαφές - παρουσία και των υπουργών - ότι μπροστά σ' αυτή την κατάσταση θα ενταθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή μιας τέτοιας αντεργατικής πολιτικής, που στην ουσία οδηγεί στη συρρίκνωση και στη διάλυση της Ζώνης και βρίσκεται απόλυτα σύμφωνη με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και πιο μαζικά και αποφασιστικά να δώσουν την απάντησή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ