Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόβει το επίδομα ασθενείας των οικοδόμων!

Τον Κ. Καναβαράκη,διευθυντή του ΙΚΑ Αγ. Αικατερίνης στο Ηράκλειο Κρήτης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων γιατί "αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά αφαιρεί από τους οικοδόμους το επίδομα ασθενείας που δικαιούνται από το ΙΚΑ".

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, ο Δδευθυντής του ΙΚΑ αρνείται να πληρωθούν στους οικοδόμους οι μέρες ασθενείας που έχουν από γιατρό, αν δεν έχουν 100 και πάνω μέρες εργασίας, ενώ δικαιολογεί την άρνησή του λέγοντας ότι το ημερομίσθιο του οικοδόμου δεν μπορεί να μετράει 1,20 τη μέρα για να επιδοτηθεί για ασθένεια.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταρρίπτεται η δικαιολογία αυτή, αφού όπως τονίζεται: "Με την εφαρμογή του πενθήμερου το 1984 όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλίζονται για έξι μέρες τη βδομάδα. Οι οικοδόμοι επειδή δεν έχουν μόνιμο εργοδότη για να συμπληρώσουν το έκτο ημερομίσθιο ασφαλίζονται και αμείβονται την ημέρα για 1,20 ημερομίσθια".

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων ζητάει από το διοικητή του ΙΚΑ να παρέμβει έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος, να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν οι οικοδόμοι που έχουν βλαπτεί οικονομικά από την "αυθαιρεσία του διευθυντή", καθώς και να ενεργήσει για την παραδειγματική του τιμωρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ