Κυριακή 8 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Κάλπικο" νομοσχέδιο για νέους αγρότες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Ψευδεπίγραφο και υποκριτικό χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για τους νέους αγρότες, που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συζητήθηκε στο τέλος της περασμένης βδομάδας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, όπου το ΚΚΕ δήλωσε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο - κοροϊδία, που περιλαμβάνει κυρίως μέτρα χωρίς αντίκρισμα, ξεκαθαρίζοντας πως δε θα το ψηφίσει.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζεται ότι με το νομοσχέδιο για τους νέους αγρότες επιχειρείται να περάσει στα χέρια των ιδιωτών ο τομέας εκπαίδευσης των αγροτών, αφού τα υπάρχοντα Κέντρα Γεωργικής Εκπαίδευσης και Γεωργικής Ανάπτυξης, που ανήκαν στο υπουργείο Γεωργίας, περνούν στη δικαιοδοσία του υπό σύσταση ΟΓΕΕΚΑ, που αποτελεί Οργανισμό Ιδιωτικού Δικαίου, με ΔΣ διορισμένο στην πλειοψηφία του από το υπουργείο Γεωργίας και με συμμετοχή και εκπροσώπου του ΣΕΒ.

"Στον υπό σύσταση Οργανισμό εξασφαλίζονται "πόροι" τόσο από τα χρήματα των ασφαλισμένων αγροτών, όσο και από την καθιέρωση των διδάκτρων για τους εκπαιδευόμενους", τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Και επισημαίνει:

"Μετά από τις άνευ αντικειμένου εξαγγελίες για φοροαπαλλαγές, χαμηλότοκα δάνεια κτλ., που οι νέοι αγρότες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο επιχειρεί ακόμα:

  • Να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια ΚΕΓΑ και Γεωργικά Σχολεία.
  • Να επιβάλει νέο χαράτσι στους αγρότες.
  • Να παραχωρήσει τη διαχείριση των 44 δισ. δραχμών του 2ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο νέο ιδιωτικό οργανισμό που ιδρύει".

"Οι νέοι αγρότες αυτό που έχουν ανάγκη και ζητούν με τους αγώνες τους είναι το δικαίωμά τους να καλλιεργούν και να παράγουν, να πουλούν τα προϊόντα τους και να ζουν από την εργασία τους. Και αυτό φυσικά δεν μπορεί να το εξασφαλίσει η κυβέρνηση, η οποία, δεμένη στο άρμα της ΕΕ, υλοποιεί κατά γράμμα την αντιαγροτική της πολιτική, στερώντας έτσι από χιλιάδες νέους αγρότες τη δυνατότητα να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους", καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ