Κυριακή 8 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκλογές την Τρίτη στον ΕΔΟΕΑΠ

Τη διοίκηση της επόμενης διετίας στον επικουρικό τους ασφαλιστικό οργανισμό, τον ΕΔΟΕΑΠ, εκλέγουν την Τρίτη 10 Ιούνη οι δημοσιογράφοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι Ενώσεις του προσωπικού των εφημερίδων.

Καθώς οι εκλογές αφορούν τα δύο επόμενα κρίσιμα για την ασφάλιση χρόνια, λόγω της κυβερνητικής επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και της προσπάθειας υλοποίησης από την κυβέρνηση Σημίτη των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ την περίοδο 1990 - '92, οι εκλογές αποκτούν ιδιαίτερα σημαντική αξία. Υπενθυμίζεται ότι, τυχόν υλοποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ, θα έχει ως συνέπεια μεγάλη μείωση - πέραν της κατά 35% μείωσης των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων συναδέλφων στην περασμένη δεκαετία - τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξης και των άλλων ασφαλιστικών παροχών, ενώ κινδυνεύει με υποβάθμιση και ο ίδιος ο επικουρικός μας οργανισμός. Δεν έχει εκλείψει ακόμα και ο κίνδυνος για την κατάργηση του αγγελιόσημου, καθώς με τις πλάτες της κυβέρνησης - αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης που λειτουργούν στα πλαίσια της συναίνεσης του Μάαστριχτ - μεγάλα συμφέροντα επιδιώκουν την κατάργησή του...

Ετσι, σ' αυτήν την κρίσιμη φάση θεωρείται αναγκαία η εκλογή έμπειρων και καταξιωμένων συναδέλφων στη διοίκηση του Οργανισμού, όπως οι: Ορέστης Φαράκος,πρόεδρος, Κώστας Γκοτσίνας,γεν. γραμματέας και Βασίλης Καζάκος,επί πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ. Οι παραπάνω συνάδελφοι τυγχάνουν καθολικής στήριξης στον κλάδο για την επιτυχημένη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και για την αποφασιστικότητα που έχουν δείξει για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα και τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας και να συγκρουστούν με τις αντιασφαλιστικές επιλογές που προωθούνται και επιχειρείται να υλοποιηθούν. Μαζί, βεβαίως, με τους παραπάνω καταξιωμένους συναδέλφους, το Σώμα καλείται να ψηφίσει και άλλους νέους ικανούς συναδέλφους - όπως ο Κώστας Κατραμάδος,που υποστηρίζεται ευρύτερα στον κλάδο - που μπορούν να πλαισιώσουν και στηρίξουν μια αγωνιστική διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ