Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ

ΧΟΧΕΝΒΟΥΤΖΕΝ.-

Ολες οι δυνατές προσπάθειες, με τη συμμετοχή των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, καταβάλλονται για να μπορέσουν τα προχώματα να ενισχυθούν επαρκώς και να μπορέσουν να αντέξουν στη δύναμη και την ορμητικότητα των νερών του ποταμού Οντέρ κατά μήκος των γερμανοπολωνικών συνόρων.

Οι γερμανικές αρχές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες και ευελπιστούν ότι, πιθανά, θα κρατήσει το φράγμα στον ποταμό Οντέρ που ενισχύουν συνεχώς οι χιλιάδες στρατιώτες, εθελοντές και αρχές τις τελευταίες μέρες, για να αποτρέψουν την πλημμύρα μιας ολόκληρης περιοχής, του Μπαντ Φράιενβάλντε. Τονίζουν όμως συνεχώς ότι το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και ότι αν το φράγμα σπάσει θα πλημμυρίσουν σπίτια και θα καταστραφούν τεράστιες καλλιεργημένες εκτάσεις. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσεως στο Μπαντ Φράιενβάλντε δήλωσε ότι η κατάσταση έχει ελαφρώς βελτιωθεί.

Για προληπτικούς λόγους, οι γερμανικές αρχές συνέχισαν την εκκένωση των επίφοβων περιοχών. Χτες εκκένωσαν όλες τις όμορες περιοχές στην κοιλάδα του Οντέρ, απομακρύνοντας από τα σπίτια τους περίπου 10.000 κατοίκους, όταν έσπασε το φράγμα στο Χοχενβούτζεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ