Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, συνεχίζουμε!

Με μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας Κνίτες και Κνίτισσες έδωσαν αποφασιστική απάντηση στα φασιστοειδή και σε όσους τα καλύπτουν, για την προχτεσινή τραμπούκικη επίθεση

Με δύναμη, πείσμα και αποφασιστικότητα, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση πως τίποτα δεν τους σταματά, δεν τους φοβίζει, αλλά αντίθετα τους κάνει πιο δυνατούς για να συνεχίσουν το δικό τους δύσκολο δρόμο, το δρόμο του αγώνα, ξεχύθηκαν χτες το βράδυ στους δρόμους της Αθήνας Κνίτες και Κνίτισσες, σε μία πανεξόρμηση και αφισοκόλληση - απάντηση στην προχτεσινή επίθεση των νεοφασιστών.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους πιο δυνατοί από ποτέ, κολλώντας σε κάθε γωνιά τις αφίσες της Οργάνωσης που προπαγάνδιζαν το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Με ατσαλένια τόλμη και περίσσια δύναμη ξεχύθηκαν με τις αφίσες και τις προκηρύξεις, για να συνεχίσουν αυτό, που το προηγούμενο βράδυ μια ομάδα από νεοφασίστες της "Χρυσής Αυγής" προσπάθησαν να εμποδίσουν με τη βία, στέλνοντας μάλιστα στο νοσοκομείο τραυματισμένους τρεις συντρόφους.

"Με πεισμάτωσε να συνεχίσω"

"Το προχτεσινό επεισόδιο με πεισμάτωσε να συνεχίσω", μας λέει η Εύη Παύλου,που χτυπήθηκε προχτές το βράδυ από τους νεοφασίστες, για να συνεχίσει λέγοντας: "Αν και ήταν η πρώτη μου μέρα στην Οργάνωση και δεν είχα καμιά σχετική εμπειρία, αυτό που συνέβη δε με φόβισε. Αντίθετα με πεισμάτωσε να συνεχίσω. Είδα μέσα από όλο αυτό την αδικία, γιατί ενώ η ΚΝΕ προσπαθεί να προσφέρει κάτι καλό, δέχεται τέτοιες επιθέσεις. Δε θέλουν να ακουστεί η αλήθεια γιατί η πραγματικότητα είναι σκληρή. Και εγώ για πρώτη φορά έζησα αυτή την πραγματικότητα όπως έχει".

Ο Χρήστος Ματζώρος - ήταν και αυτός ένας από τους συντρόφους που χτυπήθηκε - μας είπε: "Η προχτεσινή επίθεση στόχο είχε να κάμψει το ηθικό και την προσπάθεια της ΚΝΕ να απλωθεί στη νεολαία. Αυτοί οι νεοφασίστες είναι η άλλη όψη της κυβέρνησης και της πολιτικής της, που στόχο έχουν να αποσιωπήσουν τη φωνή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτό το περιστατικό όμως μας τονώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πιο δυνατοί".

"Το Κόμμα και η ΚΝΕ το τελευταίο διάστημα ενοχλούν, γιατί οι θέσεις μας βρίσκουν πλατιά ανταπόκριση στη νεολαία και το λαό γενικότερα", μας λέει ο Ζαφείρης Βελλάς,που δέχτηκε και αυτός χτύπημα από τα φασιστοειδή. "Το σύστημα - συνεχίζει - χρησιμοποιεί κάθε μέσο ώστε να ανακόψει τους αγώνες που έρχονται. Τέτοιες φασιστοειδείς ενέργειες όμως πετυχαίνουν να ατσαλώνουν τους κομμουνιστές και να βγαίνουν ακόμα πιο δυναμικά στο λαό και τη νεολαία, δείχνοντας το μονόδρομο του αγώνα".

"Δε μας πτοούν, ούτε μας φοβίζουν. Μας ατσαλώνουν και μας συσπειρώνουν στο δύσκολο αγώνα που έχουμε διαλέξει. Αυτό που έκαναν ήταν μόνο μια πράξη δειλίας. Τίποτε άλλο", μας λέει ο Σπύρος Δημοσθενιάδης που συμμετείχε στη χτεσινή πανεξόρμηση, για να συμπληρώσει με τη σειρά της η Λαμπρινή Πίττακα: "Τους ενοχλούμε και τους εμποδίζουμε. Δε θα κρυφτούμε αλλά πιο δυνατοί βγαίνουμε προς τα έξω, καλώντας τη νεολαία να έρθει κοντά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ