Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονες αντιδράσεις

Την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια του δημάρχου έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου (ΕΣΑΜ), ζητώντας να μην αλλάξει η σημερινή φυσιογνωμία του εμπορικού κέντρου της πόλης. Ο ΕΣΑΜ έχει καταγγείλει εδώ και πολύ καιρό ότι ο δήμος εφάρμοσε τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις χωρίς να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ και χωρίς να κάνει διάλογο με τους μαγαζάτορες και τους κατοίκους και ιδιοκτήτες. Επίσης έχει καταγγείλει τη διοίκηση του δήμου ότι σε στενή συνεργασία με μεγάλα συμφέροντα, αποφάσισαν το "θάνατο" του εμπορικού κέντρου της πόλης και τη μεταφορά των καταναλωτών σε άλλες αγορές.

Ο Κώστας Χωραφόπουλος,πρόεδρος του ΕΣΑΜ, μιλώντας στο "Ρ", τόνισε ότι τα μέτρα που θέλει να πάρει η δημοτική αρχή για το εμπορικό κέντρο δεν εξυπηρετούν τους εμπόρους και ότι τους οδηγεί στην οικονομική καταστροφή. "Εάν πραγματοποιηθούν τα σχέδια για το κέντρο, οι έμποροι θα αναγκαστούν να φύγουν, καθώς δε θα μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά και τη θέση τους θα πάρουν καφετερίες και μπαρ, που αντέχουν οικονομικά. Εμείς είμαστε υπέρ της λήψης μέτρων για το κυκλοφοριακό, αρκεί όμως να είναι για το καλό όλων και όχι για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Ακόμα και οι κάτοικοι είναι δυσαρεστημένοι, καθώς αν κλείσουν τα μαγαζιά θα ερημώσει το κέντρο και θα γκετοποιηθεί". Την αντίδρασή του στα σχέδια του δημάρχου για το κέντρο δηλώνει όλος ο εμπορικός κόσμος στο Μαρούσι. "Το εμπορικό κέντρο θα καταστραφεί, αν το αποκλείσουν. Ηδη οι κυκλοφορίες των εφημερίδων έχουν πέσει, αφού τα αυτοκίνητα δεν περνάνε πλέον από εδώ", είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπρατζαλιάς."Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά όταν αυτές εξυπηρετούν όλο τον κόσμο. Τα σχέδια όμως του δημάρχου θα μας διώξουν από εδώ για να εξυπηρετηθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα", τόνισε ο Κώστας Ζαπαντιώτης.Ο Θεοδόσης Παπαθεοδοσίου είπε ότι "η πρόσβαση στον πελάτη πρέπει να είναι εύκολη, αλλιώς τον χάνεις. Ο αποκλεισμός του εμπορικού κέντρου θα είναι καταστροφή για μας".

Η "Δημοτική Ενότητα"

Η μόνη παράταξη που αντέδρασε από την πρώτη στιγμή στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κατήγγειλε στο λαό της περιοχής τα πραγματικά σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η "Δημοτική Ενότητα".Ο Χρήστος Μέντζος,επικεφαλής της παράταξης, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα, δήλωσε την υποστήριξη της παράταξης στους εμπόρους του κέντρου και κατήγγειλε τα σχέδια του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, ζητώντας να ανακληθούν οι ρυθμίσεις, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του ΔΣ.

Στην τοποθέτησή του σε εκείνο το ΔΣ ο Χρ. Μέντζος είπε ότι η δημοτική αρχή αντιμετώπισε το κυκλοφοριακό πρόβλημα αποσπασματικά και επικίνδυνα και όχι συνολικά για την πόλη, αποσυνδέοντάς το από τις πραγματικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του. "Οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη δημοτική αρχή, χωρίς τα απαραίτητα έργα υποδομής, λειτουργούν αρνητικά και στρέφουν τις δραστηριότητες της πόλης σε άλλους χώρους", είπε χαρακτηριστικά. "Διαλύοντας την αγορά και οδηγώντας μια σειρά μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην οικονομική καταστροφή, στην ουσία στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα που, όταν κρίνουν ότι το κέρδος το απαιτεί, δε θα διστάσουν να καταστρέψουν την πόλη", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ