Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομική προστασία σε Ποντίους

Μια θετική και συνάμα πρωτοποριακή πρωτοβουλία αναλαμβάνει με απόφασή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συγκροτώντας τμήμα νομικής βοήθειας για τους προερχόμενους από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ομογενείς, οι οποίοι διαβιούν σήμερα νόμιμα στην Ελλάδα. Οι ομογενείς αυτοί αντιμετωπίζουν καθημερινά πληθώρα δυσκολιών και πολλές φορές αισθάνονται ότι αποτελούν πολίτες β κατηγορίας, ενώ παράλληλα αγνοούν αρκετά από τα δικαιώματά τους.

Το πρόγραμμα, που πρόκειται πολύ σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή, απευθύνεται στους 20.000 περίπου Ποντίους που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και θα έχει τρία σκέλη:

Να παρέχεται ενημέρωση για τα δικαιώματα των ομογενών στην Ελλάδα και για τις διαδικασίες με τις οποίες θα ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία (διαδικασία έκδοσης άδειας εργασίας, ασφάλιση, τρόπος λήψης επιδομάτωνκλπ.). Να παρέχεται υπεράσπιση ενώπιον των δικαστηρίων για αδικήματα, τα οποία διέπραξαν από άγνοια της ελληνικής νομοθεσίας και για θέματα που σχετίζονται με την ιδιότητα και ζωή τους ως παλιννοστούντων. Και τέλος να δίνεται η δυνατότητα εμφάνισής τους ενώπιον των αρμοδίων αρχών με νομικό παραστάτη, για διεκπεραίωση θεμάτων έκδοσης άδειας εργασίας, ασφαλιστικών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ