Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα μηνύματα της Εθνικής Αντίστασης είναι επίκαιρα

Την προηγούμενη Κυριακή 27 του Ιούλη, με πρωτοβουλία της κοινότητας του Κοσμά Κυνουρίας, έγινε στη θέση "Σταυρός", η καθιερωμένη χρονιάτικη εκδήλωση για τη νικηφόρα μάχη που έδωσαν εκεί τμήματα του ΕΛΑΣ εναντίον των Ιταλών κατακτητών. Η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη. Παλιοί μαχητές του ΕΛΑΣ, αλλά και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά των φασιστών.

Ο αντιστασιακός Γ. Σταυριανός,που μίλησε στην εκδήλωση, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της νικηφόρας μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ και προκάλεσε την πανωλεθρία στους Ιταλούς, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι "οι αγώνες που έδωσε το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ σήμερα είναι επίκαιροι παρά ποτέ. Σήμερα, τόνισε, που η "νέα τάξη πραγμάτων" απειλεί την παγκόσμια ειρήνη, ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών πρέπει να ενταθεί".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σπ. Διλιντάς,μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι "η εκάστοτε κυβέρνηση και η σημερινή έχουν χρέος να τιμήσουν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Πρέπει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει πλήρως ηθικά και υλικά όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και να εισαγάγει στα σχολικά βιβλία τις ένδοξες αυτές σελίδες της ιστορίας μας".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία από το ΚΚΕ, ο νομάρχης Λακωνίας κ. Αποστολάκος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παρ. Φούντας,εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήθος παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, αντιπροσωπείες των ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΑ κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ