Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΝΕΑ ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ - Μ.
Βρετανίας - Γερμανίας

ΚΚΕ: Ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση, που με την πολιτική υποταγής στις επιλογές των Αμερικανών διευκολύνει αυτή την εξέλιξη

Η αγορά πολεμικού εξοπλισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία και κυρίως το είδος και η χώρα προέλευσης αυτού του εξοπλισμού ανέδειξαν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, για άλλη μια φορά, τον επικίνδυνο ρόλο που παίζουν στις πλάτες των λαών της περιοχής οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα οι ΗΠΑ, η Μεγ. Βρετανία και η Γερμανία. Σε ρόλο επικυρίαρχου, θρασύτατα, θεωρούν δικαίωμά τους την επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Οι τελευταίες δηλώσεις και ενέργειές τους επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις ολέθριες συνέπειες της πολυδιαφημιζόμενης αμερικανικής και δυτικοευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για το κυπριακό πρόβλημα. Είναι ενταγμένες στις γενικότερες προσπάθειες και σχέδια αυτών των δυνάμεων να παίξουν το ρόλο του επιδιαιτητή για την αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού και την επίσημη πλέον διχοτόμηση της Κύπρου, ενώ την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι έμποροι θανάτου των πολυεθνικών.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, επισημαίνει ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό μπορεί να υπάρξει, μόνο στη βάση των συμφωνιών κορυφής και με την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ