Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Καταργείται το "μπόνους" για τους αθλητές

Καταργείται το ευεργέτημα που είχαν μέχρι τώρα όσοι αθλητές είχαν πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες και μπορούσαν να μπουν σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ ως υπεράριθμοι. Το Στ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 2009/92, που έδινε το δικαίωμα στους αθλητές που διακρίθηκαν σε σημαντικούς αγώνες να εισέρχονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ως υπεράριθμοι σε ποσοστό 1%.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο δε δικαιολογείται το προνόμιο της εισαγωγής στις σχολές εκείνες των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου η ιδιότητα του αθλητή δεν ασκεί καμιά επίδραση, εκτός από το ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού). Δηλαδή, το ΣτΕ θεωρεί ότι το βαθμολογικό μπόνους για τους αθλητές επιτρέπεται μόνο για το ΤΕΦΑΑ και όχι για όλες ανεξαιρέτως τις σχολές.

Μέχρι τώρα υπήρχε ένα "μπόνους" 10% ή 5% στη βαθμολογία των αθλητών που έχουν πετύχει διακρίσεις σε παγκόσμιους, πανευρωπαϊκούς και βαλκανικούς αγώνες ή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (και σε σχολικούς αγώνες).

Στα δικαστήρια προσέφυγε αθλητής, ο οποίος είχε διακριθεί σε σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ζητούσε να επεκταθεί το ευεργέτημα και σε ομαδικά αθλήματα, αλλά το ΣτΕ το κατήργησε για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ