Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Συνεδριάσεις για το νομοσχέδιο περιφερειακής συγκρότησης

Συνεδριάσεις, όπου θα εκφραστούν οι αντιθέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, θα πραγματοποιήσουν τα Νομαρχιακά Συμβούλια της χώρας. Ενδέχεται, πάντως, οι νομάρχες να περιοριστούν σε επιμέρους παρατηρήσεις, που δε θα θίγουν τα τεράστια, οικονομικά κυρίως, προβλήματα του θεσμού.

Οι συνελεύσεις θα γίνουν μέσα στο Γενάρη και κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Το ΔΣ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο, που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, αποδυναμώνει τον αναπτυξιακό ρόλο και τις σχετικές αρμοδιότητες που διεκδικεί η ΝΑ. Οπως φάνηκε, όμως, και στην πρόσφατη, γενική συνέλευση των νομαρχών, επικεντρώνει την κριτική του στην κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών, που προβλέπει το νομοσχέδιο. Παρακάμπτει, έτσι, ζητήματα επιβίωσης της ΝΑ, όπως την πενιχρή οικονομική ενίσχυσή της από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γεγονός που οδηγεί στο χαράτσωμα του λαού και από τις νομαρχίες, που θα επιβάλλουν φόρους για να λειτουργήσουν. Κάτι που γίνεται ήδη στη Βοιωτία και ετοιμάζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Εύβοια.

Στο μεταξύ, συναντώνται σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών οι πρόεδροι των Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Αθηνών - Πειραιώς και Ροδόπης - Εβρου, με αντικείμενο την ενίσχυση των ΔΝΑ με πόρους και αρμοδιότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ