Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένουν για το ναυάγιο οι λαθρομετανάστες

Επιμένουν οι λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ερμιόνη ότι πολλοί απ' αυτούς είχαν πέσει θύμα ναυαγίου μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εμβολίστηκε από μεγαλύτερο πλοίο, κατά τη διάρκεια ελιγμών. Ορισμένοι από αυτούς έδωσαν, μάλιστα, στους αστυνομικούς και ονόματα συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, τα οποία κατά τους ίδιους χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου.

Τα στοιχεία αυτά εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, δεδομένου ότι καμιά λιμενική αρχή της Ελλάδας ή της Ιταλίας και της Μάλτας δεν έχει ανακαλύψει ίχνος ναυαγίου στην περιοχή που το τοποθετούν οι λαθρομετανάστες. Πάντως, οι πρεσβείες των ασιατικών χωρών, που φέρεται να έχουν ναυαγούς, εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τις καταθέσεις των υπηκόων τους. Από αστυνομικές πηγές, έγινε γνωστό ότι θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων για να διαπιστωθεί αν οι λαθρομετανάστες μιλούν για υπαρκτά πρόσωπα, που πράγματι έχουν εξαφανιστεί από τις χώρες τους.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της πολυεθνικής σπείρας που κρύβεται πίσω από το δουλεμπόριο των Ασιατών, αναζητούνται μέσω της Ιντερπόλ ο 42χρονος Ευτύχιος Ζερβουδάκης (το 1978 συνελήφθη για εισαγωγή δεκάδων κιλών χασίς), ο Διονύσιος Αυγερινός, ο Μαλτέζος Μαρσέλ Μπάρμπαρα, ένας Πακιστανός, ονόματι Μουζαχίρ και πολλοί άλλοι αλλοδαποί, που κρύβονται στα βάθη της Ασίας και σε μεσογειακές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ