Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Ανασυγκρότηση" ενάντια στους αγώνες

Την ενεργότερη συμμετοχή του κομματικού μηχανισμού, στην επιχείρηση στήριξης του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου και υπονόμευσης των λαϊκών κινητοποιήσεων, επιδιώκει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος με το νέο κύκλο των συνεδριάσεων των ανώτερων οργάνων που αρχίζουν σήμερα με τη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την υποστήριξη των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης από τη "βάση" του Κινήματος, αλλά και την "έλλειψη ομοψυχίας συστράτευσης στην κορυφή" και αυτό αναμένεται να επισημάνει στις επόμενες κομματικές συνεδριάσεις. Εξάλλου, τα μηνύματα που πήρε από την περιοδεία του στενού συνεργάτη του Θ. Τσουκάτου, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αφού μόνο τη στήριξη που επιθυμούσε, δε βρήκε από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό ο Κ. Σημίτης αναμένεται να επαναλάβει ότι η επιτυχής εφαρμογή του κυβερνητικού έργου είναι υπόθεση όλων και να επαναφέρει γνωστά εκβιαστικά διλήμματα του τύπου "ή όλοι μαζί θα επιβιώσουμε ή όλοι θα πετύχουμε".

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η κυβέρνηση μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση και τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει ή έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Ακριβώς, επειδή δεν είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει κανένα αίτημα των αγωνιζόμενων λαϊκών στρωμάτων, αντίθετα θα εντείνει την αδιαλλαξία της, η κυβέρνηση απεργάζεται τρόπους υπονόμευσης και διάσπασης του λαϊκών αγώνων.

Τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΓ ακολουθεί αύριο η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μεθαύριο, Πέμπτη, συγκαλείται η Εκτελεστική Γραμματεία, ενώ την Παρασκευή θα γίνει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ