Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίδειξη "κοινωνικού τσαμπουκά"

Δεν εξηγείται αλλιώς. Μας θέλουν άβουλα και πειθήνια ανθρωπάκια, έτοιμα να αποδεχτούν, όχι μόνο τη μοίρα και το κακό το ριζικό τους, αλλά και τις αθλιότητες και κάθε επίδειξη αναλγησίας της κυβέρνησης.

Αντί οι εκσυγχρονιστές κυβερνώντες να βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλη, να ζητήσουν συγνώμη και να δεσμευτούν ότι θα προβούν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι για τις πλημμύρες και τις συνέπειές τους, αφ' ενός φταίει ο "κακός μας ο καιρός", και από την άλλη οι ίδιοι οι πλημμυροπαθείς που δεν πρόσεξαν, αφού η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν!

Επιχειρώντας να αποσείσουν κάθε ευθύνη από τις πλάτες της κυβέρνησης, στελέχη της και ΜΜΕ βάλθηκαν να μας πείσουν ότι "τα καιρικά φαινόμενα δεν είχαν προηγούμενο" και, άρα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν μπορούσε "να υπάρξει λογική πρόβλεψη" για το σχεδιασμό των κατάλληλων έργων! Δηλαδή, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση των μεγαλοεργολάβων, μας πετάει κατάμουτρα ότι τα έργα φτιάχνονται με τις ελάχιστες προδιαγραφές των φυσικών φαινομένων!

Από την άλλη, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκαν, σύμφωνα με τον Δ. Ρέππα, "περισσότερο από ικανοποιητικά"!

Με άλλα λόγια, πρόκειται για επίδειξη ενός τσαμπουκά απέναντι στην κοινωνία, στην οποία λένε ότι "στο εξής, έτσι θα σας αντιμετωπίζουμε, είτε σας αρέσει είτε όχι"!

Ας είναι σίγουροι ότι ο χείμαρρος της λαϊκής οργής θα τους "πνίξει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ