Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ξεκινάμε με αισιοδοξία"!

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα κόπηκε χτες, στα γραφεία του "Ριζοσπάστη"

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ενόψει της νέας χρονιάς, έγινε χτες στον 8ο όροφο των γραφείων του "Ριζοσπάστη", η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Συμμετείχαν το συντακτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα της εφημερίδας. Παραβρέθηκαν η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη του ΠΓ Δ. Γόντικας και Σπ. Χαλβατζής, αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, της ΚΟΑ, του "Οδηγητή", της ΚΟΜΕΠ, της "Σύγχρονης Εποχής", της "Τυποεκδοτικής" και του "902". Οσον αφορά την κοπή της πίτας, η τύχη για το 1997 χαμογέλασε στο Πολιτικό Τμήμα του "Ριζοσπάστη" όπου και κατέληξε το "φλουρί"!

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργης Μωραϊτης,μέλος της Διεύθυνσης και της Συντακτικής Επιτροπής του "Ριζοσπάστη". "Ευχόμαστε από καρδιάς καλή χρονιά, σε όλους και σε όλες σας. Υγεία, αντοχή, αισιοδοξία", σημείωσε. "Να 'χουμε εμπιστοσύνη στον λαό και στο ΚΚΕ και όλα θα πάνε καλά. Εμπιστοσύνη φυσικά και στο "Ριζοσπάστη". Τη μόνη γνήσια φωνή που εκφράζει τους μύχιους πόθους και τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου. Που ήταν και παραμένει σημαιοφόρος του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος στη σκληρή πατριωτική και ταξική πάλη. Είναι το ξυπνητήρι συνειδήσεων και πρέπει να είναι. Να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να γίνει ο καθημερινός, αχώριστος σύντροφος κάθε εργαζόμενου".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γιώργης Μωραϊτης, στη χρονιά που έρχεται: "Ο καινούριος χρόνος όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι οπωσδήποτε δύσκολος. Ηδη έχει επισημανθεί στον Τύπο και γίνεται αντιληπτό. Θα φυσήξουν πολλά μποφόρ. Το 'χουν καταλάβει και το τρέμουν οι κυβερνώντες που δεν μπορούν ακόμα να συνέλθουν από τα μπλόκα των αγροτών και είναι εφιάλτης και πονοκέφαλος στους αξιότιμους διαχειριστές του συστήματος, συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους, μα και στους κομπάρσους τους. Τι να κάνουμε; Ας εισπράξουν το αντίτιμο των υπηρεσιών τους στο μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Ας εξαργυρώσουν την εθελοδουλία τους στους ξένους, Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές".

"Είναι φανερό ότι το 1997 μάς επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες", σημείωσε ο Γιώργης Μωραϊτης. "Πρέπει να ανταποκριθούμε στις επιταγές των καιρών. Οφείλουμε να καταβάλουμε πιο πολλές προσπάθειες. Να προσφέρουμε περισσότερη, καλύτερη και πιο συνειδητή καρποφόρα δουλιά. Στο μετερίζι που μας έταξε ο αγώνας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ανταποκριθούμε. Ξεκινάμε με αισιοδοξία και με καλές προϋποθέσεις. Το 1996 μάς άφησε καλή παρακαταθήκη και πλούσια εμπειρία. Το 15ο Συνέδριο υπήρξε γεγονός βαρυσήμαντο. Στην πράξη επαληθεύονται και δικαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις, οι στόχοι, η πολιτική του. Στις εκλογές αυξήθηκε το ποσοστό μας. Στους μαζικούς αγώνες μεγάλωσε το κύρος και η επιρροή του. Το δικό μας κόμμα είναι η εγγύηση και η μόνη δύναμη για να δουν ο λαός και η νεολαία "ήλιου πρόσωπο"". Ειδικά δε για τον "Ριζοσπάστη" τόνισε: "ο "Ριζοσπάστης" σαν όργανο της ΚΕ και η ΚΟΒ έχουν πολλή δουλιά να κάνουν. Πρέπει να δυναμώσουμε το πολιτικό - ιδεολογικό μας μέτωπο. Πρέπει να προβάλουμε καλύτερα τους αγώνες. Πρέπει να διαδίδουμε την πείρα του Κόμματος στις μάζες. Ας είναι αυτή η γιορτή αφορμή για μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των καθηκόντων μας και για ευγενική άμιλλα όλων. Για να τιμήσουμε επάξια φέτος τα 80χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης και του χρόνου τα 80χρονα του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ