Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Εγκλημα που ζητά τιμωρία

Για τη φονική έκρηξη στην ΠΥΡ - ΚΑΛ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η νέα έκρηξη στην ΠΥΡ - ΚΑΛ Λαυρίου δεν αποτελεί απλά ένα τραγικό ατύχημα, αλλά ένα ακόμα έγκλημα με θύματα, όπως πάντα, εργάτες και θύτη τη διοίκηση της εταιρίας, την κυβερνητική αντεργατική πολιτική, το προϊστάμενο υπουργείο.

Ο νέος φόρος αίματος, που πληρώνει η εργατική τάξη, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων προστασίας, της εντατικοποίησης της εργασίας και της πλήρους αδιαφορίας για την ανθρώπινη ύπαρξη. Πάνω απ' όλα μπαίνουν τα "άγια των αγίων", τα κέρδη των επιχειρήσεων. Γι' αυτό και οι επιχειρήσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, έχουν γίνει κρεματόρια για την εργατική τάξη.

Το πλαίσιο αυτής της τραγωδίας αποτελεί η απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που όλο το ενδιαφέρον της εκδηλώνεται στο ξεπούλημα της παραγωγικής βάσης, στη δημιουργία νέας φτώχειας και σε υποκλίσεις στον Μολώχ του κεφαλαίου.

Τα συνήθη κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων και των εργοδοτικών συνδικαλιστών θα επαναληφθούν. Νέες υποσχέσεις θα δώσουν. Και τελικά η υπόθεση θα κουκουλωθεί, όπως πάντα.

Η αγανάκτηση και ο πόνος για τον άδικο χαμό, τον ακρωτηριασμό και γενικά τους τραυματισμούς μπορεί και πρέπει να γίνει συνειδητή δράση ενάντια στην πολιτική που δημιουργεί δάκρυα, φτώχεια, ανέχεια και πόνο.

Η εργατική τάξη της χώρας μας πρέπει να τιμωρήσει όλους εκείνους που ευθύνονται για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε εργατικά ατυχήματα στην Ευρώπη".

  • Ο Ανδρέας Μέντης, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, δήλωσε σχετικά στο "Ρ":

"Θεωρούμε ότι είναι προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο έγινε στο βωμό του κέρδους. Από καιρό είχαμε προειδοποιήσει για την όλη κατάσταση. Δυστυχώς όμως η διεύθυνση της εταιρίας δεν εισάκουσε τις προτάσεις των εργαζομένων για ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, η πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων έκλεισε τα μάτια μπροστά σε όλη την κατάσταση, ενώ ο ο Δήμος δεν προχώρησε σε δυναμική αντιμετώπιση του όλου προβλήματος και δυστυχώς είχαμε αυτή τη θλιβερή εξέλιξη. Εμείς δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θέλουμε τη λειτουργία του εργοστασίου, αλλά ξέρουμε όμως ότι τέτοια εργοστάσια λειτουργούν μόνο με αυστηρά μέτρα ασφαλείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ