Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θύμιζε πεδίο μάχης

"Πεδίο μάχης", θύμιζε χτες το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας, κατά την ώρα που δεχόταν τους τραυματισμένους από τη φονική έκρηξη.

Εργαζόμενοι, που ξεκίνησαν το πρωί για το μεροκάματό τους, κατέληξαν ο ένας μετά τον άλλο με τα φορεία στο νοσοκομείο. Μπανταρισμένα κεφάλια, αίματα στα πρόσωπα, γδαρμένα χέρια και πλάτες. Συγγενείς, που τρέχουν πανικόβλητοι, ψάχνοντας και ρωτώντας για την κατάσταση των δικών τους, συμπληρώνουν με το δικό τους τρόπο το σκηνικό του τρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε από τους τραυματίες ήταν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό και είχαν πάει στο Λαύριο για δύο μόνο βδομάδες για να κατασκευάσουν ένα έργο βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και σήμερα θα τέλειωναν τη δουλιά τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, η κατάσταση όλων των τραυματιών είναι αντιμετωπίσιμη.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του ακρωτηριασμένου στο πόδι Νίκου Αργυρίου,που απεγνωσμένα προσπαθούσε να μάθει κάτι για την κατάσταση του άνδρα της. "Δε θέλω να μου δοθεί καμία αποζημίωση, την υγεία του συζύγου μου θέλω", έλεγε κλαίγοντας.

"Ηταν η τελευταία μέρα που εργαζόμασταν σήμερα στο Λαύριο. Είχαμε πάει από το εργοστάσιο του Υμηττού για να κατασκευάσουμε ένα έργο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και γι' αυτό καταλήξαμε στο νοσοκομείο", δήλωσε στο "Ρ" ο Ελευθέριος Λιμπινάκης,51 ετών, πατέρας δύο παιδιών.

"Είδαμε από μακριά φωτιά. Αρχίσαμε να φωνάζουμε "φωτιά - φωτιά" και τρέξαμε να κρυφτούμε, γιατί καταλάβαμε ότι θα επακολουθούσε έκρηξη. Ημουν δίπλα στην καντίνα και τραυματίστηκα από τα σπασμένα τζάμια", είπε ο 45χρονος Θεμιστοκλής Γαλανόπουλος.

Κοντά στους τραυματίες, έτρεξε ο Γιώργος Σκιαδιώτης,μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού και μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ. Αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα, κατάγγειλε την εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοστάσια της ΠΥΡΚΑΛ. "Ανεξάρτητα, σημείωσε, από τη συγκεκριμένη αιτία που προκάλεσε το δυστύχημα, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η τραγική έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοστάσια. Ο πύργος επεξεργασίας των αποβλήτων, που θα τοποθετηθεί τον Αύγουστο, έπρεπε να έχει εγκατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το ατύχημα του Μάη, παρόλο που ήταν ο προάγγελος του σημερινού, δεν ευαισθητοποίησε κανέναν, αλλά ίσα - ίσα εντατικοποίησαν τους ρυθμούς εργασίας. Υπάρχουν εργαζόμενοι που για να καλύψουν τις παραγγελίες της ΠΥΡΚΑΛ δουλεύουν 12ωρα ή και διπλοβάρδιες. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής συρρίκνωσης και απαξίωσης της επιχείρησης".

Τους τραυματίες επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Σκουλάκης και ουφυπουργός Αμυνας κ. Αποστολάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ