Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Διχαστική επιχείρηση

Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ μεταθέτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη αρδευτικών έργων και προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους αγρότες των Νομών Λάρισας και Καρδίτσας. Καταγγελία της ΟΑΣ Ν. Λάρισας

Την τακτική του "διαιρεί και βασίλευε" ανάμεσα στους αγρότες Καρδίτσας και Λάρισας και της συκοφαντίας ακολουθούν, ξετσίπωτα, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, με "πρώτο και... χειρότερο" τον αντινομάρχη Λάρισας Απ. Χονδρονάσιο, με αφορμή το πρόβλημα έλλειψης νερού για άρδευση των καλλιεργειών.

Προσπαθούν να στρέψουν τους αγρότες της Λάρισας εναντίον συναδέλφων τους της Καρδίτσας, γιατί λέει ποτίζουν εκείνοι τα χωράφια τους και δε φτάνει το νερό στη Λάρισα από τον Πηνειό! Κι αυτό, όταν είναι γνωστό πως χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει τους αγρότες για έργα αρδευτικά (εκτροπή Αχελώου, Κάρλα, Σμόκοβο κλπ.) που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν...

Αποστομωτική απάντηση στις αήθεις επιθέσεις του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ορισμένων παραγόντων του, που αφού έκαναν ό,τι περισσότερο για να φρενάρουν τους αγροτικούς αγώνες, τώρα επιχειρούν να συκοφαντήσουν την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Νομού Λάρισας, δίνει η ίδια η Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΟΑΣ Λάρισας τονίζεται: "Τη μεγάλη "ευκαιρία" νομίζουν πως βρήκαν κάποιοι να μας κατηγορήσουν, γιατί δε στραφήκαμε ενάντια στους συναδέλφους μας αγρότες της Καρδίτσας που "κρατάνε τα νερά του Πηνειού" για να μην ποτίζουν οι συνάδελφοι αγρότες της Λάρισας. Εδώ πρόκειται για μεγάλο θράσος, που δεν έχει όρια".

"Πάνω από δεκαπέντε χρόνια, συνεχίζει στην ανακοίνωση η ΟΑΣ, το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει εν ψυχρώ τους Θεσσαλούς αγρότες για εκτροπές του άνω ρου του Αχελώου, για τεχνητές λίμνες και επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, για τα έργα του Σμοκόβου που αδικαιολόγητα έχουν σταματήσει, για αξιολόγηση των επιδημικών υδάτων, για άλλα έργα αρδευτικά και αποστραγγιστικά κτλ., κτλ. Αντί για όλα αυτά, βλέπουμε μοναχά τη σφοδρή επίθεση μαζικής χρεοκοπίας και ξεκληρίσματος των αγροτών με κάθε μέσο".

"Κι έρχονται τώρα με απύθμενο θράσος να ρίξουν ευθύνες στους ίδιους τους αγρότες, όπως έκανε ο Απ. Χονδρονάσιος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντινομάρχης Λάρισας, αλλά και όπως κάνουν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα αυτά που εμπλέκονται στο θέμα και που προσπαθούν να περάσουν τη γραμμή της διχόνοιας και "εμφύλιας σύρραξης" ανάμεσα σε αγρότες της Καρδίτσας και της Λάρισας, σκοπεύοντας διπλά. Ενας στόχος για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τους αγρότες της Λάρισας, γιατί βλέπουν ότι πλησιάζουν οι νομαρχιακές εκλογές, αφού από τώρα άρχισαν προεκλογικό αγώνα για να μαζέψουν ψήφους και δεύτερος με τη διχόνοια μεταξύ των δύο νομών θα είναι δύσκολο να ξανακατεβούν ενωμένοι σε νέους αγώνες οι αγρότες, όπως έγινε πρόσφατα. Αξιος λοιπόν ο μισθός τους. Να είναι σίγουροι πως οι αγρότες θα τους ανταμείψουν κατάλληλα, όταν έρθει η ώρα της κρίσης, γιατί έχουν καταλάβει τις προσχεδιασμένες ενέργειές τους", επισημαίνει η ΟΑΣ.

"Ομως και τώρα έχουν την υποχρέωση να λύσουν το πρόβλημα, που και μέσα στις αρμοδιότητες τους είναι και μέσα στις δυνατότητές τους. Ας μην προσπαθούν να βγάλουν την κυβέρνηση "λάδι", όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα σε όλες τις ενέργειες τους, λες και είναι διορισμένοι και όχι εκλεγμένοι από το λαό. Η ΤΑ θέλει, χρειάζεται και έχει ανάγκη από αυτούς που υπηρετούν το θεσμό, να αγωνίζονται για τα προβλήματα του λαού και όχι να μπαίνουν εμπόδιο στους αγώνες για επίλυση των λαϊκών προβλημάτων που δημιουργούν αυτές οι πολιτικές. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ξεσήκωσαν 7.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα, μηχανήματα, εισαγγελείς και άλλους μηχανισμούς για να καταπνίξουν το αγροτικό κίνημα. Τώρα "σφυρίζει αδιάφορα" η κυβέρνηση, λες και δε συμβαίνει τίποτα γι' αυτή" επισημαίνει στην ανακοίνωση η ΟΑΣ και καταλήγει καλώντας τους αγρότες, που πλήττονται, μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων άμεσα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να λύσουν το πρόβλημα με αποφασιστικότητα και αγώνα. Επίσης καλεί την κυβέρνηση "να δώσει αμέσως λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, που πάνε να καταστραφούν χιλιάδες ποτιστικές καλλιέργειες, κύρια βαμβάκι. Διαφορετικά θα αποζημιώσουν στο ακέραιο την καταστροφή που θα επέλθει. Πρέπει να γνωρίζουν πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα το βιος μας και τον ιδρώτα μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ