Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Τρεις τραυματίες από έκρηξη στην Πρίστινα

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. -

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν χτες από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στην Πρίστινα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή, στο κέντρο της πόλης, και κοντά στο άγαλμα του Βουκ Κάρατζιτς, του μεταρρυθμιστή της σερβικής γλώσσας.

Σέρβος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων, εξερράγη την ίδια ώρα στην πόλη Πρίζρεν, μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά της Σερβίας Ντούσαν.

Αστυνομικοί κύκλοι πιστεύουν ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν από την οργάνωση "Στρατός για την Απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου", ο οποίος ευθύνεται για μία σειρά επιθέσεων τον περασμένο χρόνο στη σερβική επαρχία, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 30 άτομα, μεταξύ τους και Αλβανοί φιλικά προσκείμενοι στις σερβικές αρχές.

Οι επιθέσεις σημειώνονται σε μία περίοδο προετοιμασίας των διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν τον Απρίλη στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στη σερβική ηγεσία και τον ηγέτη της αλβανικής κοινότητας με θέμα το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ