Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στο λαό του Σουδάν

Εκδήλωση της ΕΕΔΔΑ σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στο σουδανικό λαό εξέφρασαν με την παρουσία τους όσοι βρέθηκαν, χτες, στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Βασικός ομιλητής στη χτεσινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΕΕ, ήταν ο Φαρούκ Αμπού Ισα, γενικός γραμματέας της Ενωσης Αράβων Δικηγόρων και στέλεχος της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας (ενωμένη σουδανική αντιπολίτευση). Στην ομιλία του, ο Φαρούκ Αμπού Ισα μετέφερε την εικόνα της κατάστασης στο Σουδάν σήμερα, όπου το δικτατορικό ισλαμικό καθεστώς του στρατηγού Ομάρ Χασάν αλ Μπασίρ προσπαθεί με τη βία και τον αυταρχισμό να καταπνίξει κάθε είδους αντίσταση του σουδανικού λαού.

Η τρομοκρατία του καθεστώτος Μπασίρ, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς Σουδανούς αγωνιστές τα τελευταία χρόνια, δεν κάμπτει το φρόνημα και τη θέληση για δημοκρατία και ελευθερία. Οπως τόνισε ο Φαρούκ Αμπού Ισα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας έχουν καταφέρει να καταλάβουν αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και δύο πόλεων, στην τοποθεσία του Βόρειου Μπλε Νείλου και συνεχίζουν να μάχονται τα κυβερνητικά στρατεύματα. Η απάντηση του καθεστώτος του Χαρτούμ δεν ήταν άλλη από τη σύλληψη δεκάδων στελεχών της Συμμαχίας, οι οποίοι κρατούνται στις σουδανικές φυλακές και υπόκεινται, "ως είθισται", σε βασανιστήρια.

Την ομιλία του Φαρούκ Αμπού Ισα ακολούθησε συζήτηση, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας. Παρευρέθηκαν αρκετά μέλη της σουδανικής κοινότητας στην Ελλάδα, καθώς και Ελληνες δικηγόροι. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ Παπαμάργαρης Θεοχάρης και παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Ηλίας Λέγγερης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Στεφανίδης Κων/νος, εκ μέρους της Πολιτικής Ανοιξης ο Μήνος Θωμάς, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Καραγιάννης Θόδωρος. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Μανσούρ Σασάτι, εκπρόσωπος της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ελλάδα και εκπρόσωποι πολλών άλλων ανθρωπιστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας εκπροσώπησαν οι Μακαρώνας Κυριάκος και Δημόπουλος Βασίλης. Την αλληλεγγύη τους στον σουδανικό λαό εξέφρασαν με την παρουσία εκπροσώπων τους το Κόμμα του Παλαιστινιακού Λαού και το DHKC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ