Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Απεργία λιμενεργατών

TOKIO.-

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στις 12 του μήνα, ανήγγειλαν χτες οι εκπρόσωποι δύο μεγάλων συνδικαλιστικών ενώσεων Γιαπωνέζων λιμενεργατών, διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αντιδρώντας στην επιβολή των πρόσφατων αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της ιαπωνικής ναυτιλίας.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις "Εθνικό Συμβούλιο Λιμενεργατών Ιαπωνίας" και "Εργατική Συνδικαλιστική Ενωση Λιμενεργατών Ιαπωνίας", που εκπροσωπούν περισσότερους από 50.000 λιμενεργάτες, πρόσθεσαν ότι η απεργία δε γίνεται μόνον κατά των αμερικανικών μέτρων σε βάρος της ναυτιλίας, που θα έχει σαφή αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο, αλλά και για την ικανοποίηση αιτημάτων που σχετίζονται με τη βελτίωση των επιδομάτων και των συνθηκών εργασίας. Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες κάθε Κυριακή.

Την περασμένη βδομάδα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ναυτιλίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 100.000 δολαρίων σε κάθε πλοίο ιδιοκτησίας τριών ιαπωνικών εταιριών ("Kawasaki Kisen Kaisha Ltd", "Mitsui O.S.K. Lines Ltd". και "Nippon Yusen K.K.") κάθε φορά που ελλιμενίζονται σε λιμάνια των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ