Κυριακή 30 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη για την παιδεία

Μαθητές, γονείς, καθηγητές και εργαζόμενοι διαδηλώνουν την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στις αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης

Στους δρόμους βγαίνουν, για μια ακόμα φορά, μεθαύριο Τρίτη εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την αντιδραστική εγκύκλιο περί αναπλήρωσης της ύλης, που προσπαθεί να επιβάλει το υπουργείο Παιδείας στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά, κύρια, διεκδικώντας την πραγματική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μακριά και έξω από τα σενάρια περί "αναβάθμισης του λυκείου" και "ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ" που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το ραντεβού είναι στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και οι καθηγητές, οι γονείς, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι καλούνται για άλλημια φορά να διαδηλώσουν από κοινού την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και να στείλουν το μήνυμα ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δε θα ανεχτεί κανενός είδους αυταρχικές μεθοδεύσεις σε βάρος της.

Ο λαός της Αθήνας καλείται να δώσει μεθαύριο δυναμική απάντηση στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση που αγνοούν πλήρως την εκπαιδευτική κοινότητα και τις προτάσεις της για την αναπλήρωση της ύλης και προχωρούν να εφαρμόσουν "με τον τσαμπουκά" προτάσεις, χωρίς περιεχόμενο που εντατικοποιούν πλήρως την εκπαιδευτική διαδικασία και οδηγούν σε μια δήθεν αναπλήρωση της ύλης.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Δ. Κρομμύδας στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" τόνισε ότι "η κυβέρνηση και με τη στάση της αυτή, όσον αφορά το θέμα της αναπλήρωσης της διδακτέας, ύλης δείχνει για άλλη μια φορά τον αυταρχικό αποκρουστικό της χαρακτήρα. Η κυβέρνηση, συνέχισε, αγνοεί τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και προσπαθεί με απειλές και με τη λογική του "έτσι θέλω" να εφαρμόσει μια εγκύκλιο, που όσοι γνωρίζουν στο ελάχιστο τι σημαίνει εκπαίδευση ξέρουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν αναπληρώνεται η ύλη, και μόνο νέα προβλήματα θα έρθει να προσθέσει σε μαθητές, γονείς και καθηγητές". Ο Δ. Κρομμύδας υπογράμμισε επίσης ότι "η κυβέρνηση θα έπρεπε είδη να είχε μάθει πως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν περνούν στο κίνημα, το οποίο έχει αποδείξει και στο παρελθόν και απέδειξε πρόσφατα με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις συναντούν τη μαζική αντίσταση". Και κατέληξε: "Η ίδια μαζική δυναμική αντίσταση καθηγητών, γονιών, μαθητών και εργαζομένων θα πρέπει να εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή όλων μας στο μεθαυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ