Κυριακή 30 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Οι μηχανικοί ψηφίζουν "Πανεπιστημονική"

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ

Στις κάλπες κατέρχονται από τις 8 σήμερα το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ οι πάνω από 70.000 διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας, για να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ και των 16 Περιφερειακών Τμημάτων του.

Στις εκλογές αυτές τη δική της μάχη για την αναβάθμιση του ΤΕΕ και του ρόλου του μηχανικού, μέσα σε μια κοινωνία που θα προοδεύει και θα αναπτύσσεται προς όφελος του λαού, δίνει με αισιοδοξία η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών".

Η "Πανεπιστημονική", με τη διακήρυξή της, καλεί όλους τους μηχανικούς να ενισχύσουν τις δυνάμεις της, ώστε να αγωνιστούν μαζί της όχι μόνο να μην περάσουν οι αντιλαϊκές επιλογές, αλλά για να απομονώσουν κάθε είδους φωνή που θέλει τους μηχανικούς συμφιλιωμένους με την απάθεια, τον ατομικισμό, την αδικία και τη μοιρολατρία.

Οι μηχανικοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, οποιασδήποτε περιοχής της χώρας βρεθούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, αρκεί να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή το Δελτίο του μέλους του ΤΕΕ, από τα οποία θα προκύπτει η ιδιότητά τους.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 60 εκλογικά τμήματα στην Αθήνα (όλα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου στην Καλογρέζα), σε 12 εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη (όλα στο περίπτερο 7 της ΔΕΘ), σε 3 εκλογικά τμήματα στην Πάτρα (στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας), σε 2 εκλογικά τμήματα στη Λάρισα, το Βόλο και το Ηράκλειο Κρήτης (στις έδρες των αντίστοιχων Περιφερειακών Τμημάτων), ενώ εκλογικά τμήματα λειτουργούν στην έδρα όλων των υπολοίπων Περιφερειακών Τμημάτων, αλλά και σε όλες τις έδρες των υπολοίπων νομών της χώρας στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Τέλος εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στα τ. Γραφεία Μηχανικού των νησιών Κως, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Νάξος, Ανδρος, Μήλος, Θήρα και Λήμνος.

Την ψήφο των μηχανικών, εκτός της "Πανεπιστημονικής", διεκδικούν άλλες 12 παρατάξεις, καθώς και 4 μεμονωμένοι υποψήφιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ