Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό

Την Τετάρτη 2 του Απρίλη και ώρα 7μμ, στην Πλατεία Κάνιγγος, για την Αθήνα και στο Αγαλμα του Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για την Υφεση και την Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) με ανακοίνωσή της καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον αλβανικό λαό την Τετάρτη 2 Απριλίου στην πλατεία Κάνιγγος και ώρα 7μμ.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την Αλβανία. Την προσπάθεια του αλβανικού λαού να διώξει τον διεφθαρμένο επιστάτη της ΝΑΤΟικής τάξης πραγμάτων, Μπερίσα. Την προσδοκία του αλβανικού λαού για ελευθερία, δημοκρατία, καλύτερη ζωή. Στον αγώνα με την ίδια προσδοκία και η ελληνική μειονότητα. Με την εξέγερσή του ο αλβανικός λαός, αποδεικνύει ότι βρήκε μέσα του τη δύναμη, την αξιοπρέπεια, τη θέληση να ρυθμίσει το μέλλον της χώρας του.

Το ΝΑΤΟ, το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ΗΠΑ, θορυβήθηκαν από τις εξελίξεις αυτές. Με υπόδειξη και πιεστική τους σύσταση ο ΟΗΕ εγκληματικά αποφάσισε την αποστολή πολυεθνικών ταγμάτων για την επιβολή "της τάξης" του Μπερίσα και της παρέας του.

Κανένα πρόσχημα φιλανθρωπίας και κίβδηλου ανθρωπισμού δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας. Το μέγεθος του φαρισαϊσμού και της θηριωδίας τους, αποκαλύπτεται από τη βύθιση του καϊκιού με πρόσφυγες στην Αδριατική από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Καταδικάζουμε την προθυμία - απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στα πολυεθνικά τάγματα. Απόφαση που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου να προχωρήσουν τα αποσταθεροποιητικά σχέδια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια κατά της ειρηνικής συμβίωσης των Λαών.

- Οχι στα πολυεθνικά τάγματα επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων

- Αλληλεγγύη στον αλβανικό λαό

- Κανένας Ελληνας φαντάρος στα τάγματα των δημίων του αλβανικού λαού

- Κάτω τα χέρια από την Αλβανία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ, Γερμανία.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση των ξένων δυνάμεων στην Αλβανία, διοργανώνει την Τετάρτη 2 του Απρίλη η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Αγαλμα του Βενιζέλου στις 7 το απόγευμα. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι πρέπει οι λαοί μόνοι να καθορίζουν τις τύχες τους και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ