Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εμπρησμός τουρκικής οικογένειας

ΚΡΕΦΕΛΝΤ.-

Τρία μέλη μιας τουρκικής οικογένειας έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ στο διαμέρισμά τους, στη δυτικογερμανική πόλη Κρέφελντ. Οι υπεύθυνοι των ερευνών εκτιμούν πως πρόκειται για εμπρησμό, ανακοίνωσε χτες η Αστυνομία.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως άρχισαν ήδη έρευνες από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα.

Μια μητέρα και η κόρη της τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν στον πανικό τους πήδηξαν από το διαμέρισμά τους στον τρίτο όροφο.

Δύο ακόμη μέλη της οικογένειας, δίδυμες 15χρονες αδελφές, πήδηξαν από τα παράθυρα του διαμερίσματος και τραυματίστηκαν σοβαρά, προστίθεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, περίπου 60 νεοναζί επιτέθηκαν το Σάββατο το βράδυ σε κέντρο νεότητας της πόλης Κέμνιτς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, τραυματίζοντας έξι άτομα, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Οι δράστες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κέντρο νεότητας και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το κτίριο.

Η Αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα ηλικίας από 17 έως 27 ετών.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Ερφούρτ, όταν περίπου 15 μεθυσμένοι νεαροί νεοναζί οπλισμένοι με πέτρες και κλομπ επιτέθηκαν εναντίον κέντρου νεότητας. Η Αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ