Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Βαριά η ευθύνη της συμμετοχής στην ιμπεριαλιστική επέμβαση

Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προς τον πρωθυπουργό

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατέθεσε χτες ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με το εάν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλβανία. Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Ολες εκείνες οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και οι πολιτικές δυνάμεις που πρωτοστάτησαν ή συνήργησαν στη στήριξη του καθεστώτος Μπερίσα, στη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών και στη διάλυση της οικονομίας της Αλβανίας και στο να οδηγηθεί ένας ολόκληρος λαός στην πείνα και στην εξαθλίωση, δρομολογούν σήμερα εξωτερική επέμβαση, για να ελέγξουν ξανά τις εξελίξεις.

Για ν' αντιμετωπίσουν τον "εχθρό" λαό, που παλεύει για δημοκρατία και επιβίωση ετοιμάζουν κάτω από το "μανδύα" του ΟΗΕ την αποστολή στρατιωτικών - αστυνομικών δυνάμεων με πρόσχημα την περιφρούρηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σ' αυτές τις μεθοδεύσεις όχι μόνο συμμετέχει, αλλά πρωτοστατεί, και η ελληνική κυβέρνηση. Θα είναι βαριά η ευθύνη της συμμετοχής της χώρας μας σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση και εξίσου βαριά θα είναι η συμβολή στη διαιώνιση ενός καθεστώτος, που (με ή χωρίς τον Μπερίσα) θα οδηγήσει στα ίδια αδιέξοδα τον αλβανικό λαό και φυσικά και την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.

Ταυτόχρονα, η γενικότερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων και οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην περιοχή επιβάλλουν την παντελή αποχή από αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε όμορες χώρες.

Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός, εάν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλβανία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ