Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ξανάρχισαν απεργίες οι λιμενεργάτες

ΤΟΚΙΟ.-

Πολύωρες στάσεις εργασίας στη διάρκεια της νύχτας άρχισαν χτες οι Γιαπωνέζοι λιμενεργάτες, απαιτώντας την ικανοποίηση μισθολογικών και εργασιακών ζητημάτων τους και αντιδρώντας κατά των αμερικανικών πιέσεων για άνοιγμα των ναυτιλιακών αγορών της χώρας του "Ανατέλλοντος Ηλίου" στο όνομα του μεγαλύτερου ανταγωνισμού.

Στη διάρκεια της χτεσινής 14ωρης στάσης εργασίας συμμετείχε η πλειοψηφία των 50.000 μελών του Εθνικού Συμβουλίου Συνδικάτων Λιμενεργατών Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργήσουν τα μεγάλα λιμάνια της Γιοκοχάμα, του Κόμπε, της Οζάκα και άλλα 96 μικρότεροι λιμένες της Ιαπωνίας.

Οι λιμενεργάτες αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε εργασία από τις 18.00 μέχρι τις 23.00 το βράδυ κάθε 24ωρο, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αφορούν τα οικονομικά και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του κλάδου. Η απεργιακή κινητοποίηση είναι μέρος των "ανοιξιάτικων" πρωτοβουλιών που έχουν πάρει οι εργαζόμενοι και άλλων κλάδων, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση βελτίωση των συνθηκών δουλιάς. Οπως δήλωνε χτες χαρακτηριστικά συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των λιμενεργατών "η απεργία μπορεί να διαρκέσει δύο βδομάδες, ένα μήνα ή όσο χρειαστεί" μέχρις ότου απαντήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ριουτάρο Χασιμότο στα αιτήματα των εργαζομένων παίρνοντας, μεταξύ άλλων, μέτρα για να τους προστατέψει από τις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ για άνοιγμα των επιχειρήσεων στα λιμάνια της Ιαπωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ