Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακριτικά ρουσφέτια

Ευτυχώς, σε κάτι χρησιμεύουν τα ακριτικά νησιά μας. Ευτυχώς, υπάρχει και το ρουσφέτι για να μας θυμάται η "εκσυγχρονιστική" μας κυβέρνηση που... το "κατήργησε".

Θυμάστε αλήθεια τι έχουμε ακούσει για αξιοκρατία, για ίσες ευκαιρίες, για ισότητα των πολιτών έναντι του νόμου και πολλά άλλα ωραία, αλλά μη εφαρμόσιμα για τα "δικά μας παιδιά";

Πριν ένα χρόνο η γιατρός κ. Λαμπρινοπούλου με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ σύναψε σύμβαση με το ΙΚΑ Μυτιλήνης για να καλύψει ανάγκες του τοπικούυποκαταστήματος, αλλά την ίδια μέρα αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο "Συγγρού" για να αποκτήσει ειδικότητα.

Φέτος, τις ίδιες έκτακτες ανάγκες του ΙΚΑ Λήμνου, αυτή τη φορά, ήρθε να καλύψει μια άλλη γιατρός, η κ. Παπανικολάου. Ωστόσο, πριν περάσουν 15 μέρες θυμήθηκαν ότι έπρεπε να πάρει ειδικότητα, ο διοικητής του ΙΚΑ της δίνει τριετή εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές και αναχωρεί κι αυτή για Αθήνα.

Αραγε παρουσιάστηκαν καθόλου, ή τηλεφωνικά έγιναν όλα αυτά;

Αυτές τις μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια άλλη ιστορία που αφορά το γιατρό κ. Φωτίου, ανιψιό του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκη. Ο κ. Φωτίου ενώ διορίστηκε για να κάνει τη θητεία του ως αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αντισσας Λέσβου, την κάνει σε Νοσοκομείο των Αθηνών, στα Μελίσσια, γνωστά για τον... πολυπληθή αγροτικό πληθυσμό τους.

Δεν έχουμε παράπονο. Προσέχουν ιδιαίτερα τα απομακρυσμένα νησιά μας. Δε ρωτάμε καν τι λέει ο υπουργός Υγείας για όλα αυτά, αφού ξέρουμε ότι γίνονται για τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση της δημόσιας ζωής στο "νέο" πνεύμα και ήθος του κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ