Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Αύξηση των δυνάμεων της ΛΑΕ στη Θεσσαλία

Σοβαρή αύξηση των δυνάμεών της σε ψήφους, αλλά και σε αντιπροσώπους στις Ενώσεις Συνεταιρισμών - παρά το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα - παρουσιάζει η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" (ΛΑΕ), στις συνεταιριστικές εκλογές στη Θεσσαλία.

Τα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ, στα οποία συμμετέχουν αγωνιστές της αγροτιάς, βρίσκουν μεγάλη αποδοχή. Η αγωνιστική παρακαταθήκη των μεγαλειωδών αγροτικών κινητοποιήσεων εκφράζεται και στις εκλογές των συνεταιρισμών. Αγροτικά στελέχη, που πρωτοστάτησαν στα μπλόκα του αγώνα, απολαβαίνουν τώρα την εκλογική εμπιστοσύνη των συνεταιρισμένων αγροτών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι δυνάμεις της ΛΑΕ και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η ΛΑΕ "κατέβασε" ψηφοδέλτια σε πολύ περισσότερα χωριά, σε σχέση με τις εκλογές του 1994, ενώ σε αρκετές περιοχές η αύξηση της εκλογικής δύναμης των συνεπών, αγωνιστικών, ταξικών δυνάμεων του συνεταιριστικού κινήματος είναι εντυπωσιακή. Οπως π. χ. σε Γραμματικό, Ματαράγκα, Σέκλιζα, Παλαμά της Καρδίτσας, σε Ζάρκο, Ράξα, Γοργογύρι, Βαλτινό των Τρικάλων, σε Νίκαια, Πλατύκαμπο, Φαλάνη, Τύρναβο της Λάρισας, σε Σούρπη, Σκόπελο της Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ