Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολεοδομικό έγκλημα στο Δήμο Αμπελοκήπων

Ανακοίνωση της "Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης" για το κτίριο του "Προσφυγικού Ελληνισμού"

H αρχική μελέτη για το κτίριο του "Προσφυγικού Ελληνισμού" που θεμελιώνεται στο Δήμο Αμπελοκήπων, με μερική χρηματοδότηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έχει στοιχίσει 25 εκατ. δραχμές (!), όταν για δεκαπλάσιου όγκου μελέτες η προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον Κ. Σαπρανίδη δεν πλήρωνε σχεδόν τίποτε. "Είχαμε την ικανότητα να τις εκπονήσουμε μόνοι μας, με τη δική μας αξιολογότατη Τεχνική Υπηρεσία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΕΑΚ και πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων, Κ. Σαπρανίδης, ο οποίος ακόμη επισημαίνει ότι θα χρειαστούν κι άλλα εκατομμύρια για την τροποποιητική μελέτη του κτιρίου που δρομολογήθηκε.

Οσον αφορά τη θέση που επιλέχτηκε για την κατασκευή του πενταώροφου κτιρίου, στο οικόπεδο του παλιού γκαράζ του δήμου, η "Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση" καταγγέλλει ότι πρόκειται για ένα πολεοδομικό έγκλημα που γίνεται, τόσο σε βάρος της πλατείας Αγ. Παντελεήμονα, όσο και της εκκλησίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι "λόγω του μικρέματος της στρογγυλής νησίδας, δεν μπορούν να στρίψουν τα λεωφορεία και τα φορτηγά και χάνεται η ευκαιρία για μια διεύρυνσή της, για αισθητική και κυκλοφοριακή βελτίωσή της". Η ΔΕΑΚ καταψήφισε και έκανε πολλές φορές έκκληση στη δημοτική αρχή και στις δύο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αποτραπεί η εξόφθαλμα λαθεμένη επιλογή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μόνο μετά από σύσκεψη στην οποία δεν προσκλήθηκε η ΔΕΑΚ, αποφασίστηκε να περιοριστεί ο όγκος του κτιρίου στα 2/3 περίπου και για το λόγο αυτό γίνεται τροποποιητική μελέτη.

Η ΔΕΑΚ ζητά να σταματήσει το έργο και να κατασκευαστεί το κτίριο από την άλλη πλευρά της εκκλησίας, με κάποιες "ανώδυνες" τροποποιήσεις από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, σε θέση που να μην κλείνει ούτε πλατεία, ούτε και την εκκλησία και φυσικά χωρίς να μικρύνει το κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ