Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Απορρίπτουν την εγκύκλιο οι σύλλογοι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη πάει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν από την απεργία των καθηγητών, ενώ οι καθηγητές απορρίπτουν τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η πλειοψηφία των συλλόγων των καθηγητών στις συνεδριάσεις τους τάσσονται κατά των μέτρων που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να εξετάσει τις εξελίξεις και να συζητήσει τη στάση του κλάδου απέναντι σ' αυτές.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά στην απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης τονίζει ότι "οι καθηγητές δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνουν συνεργοί για να δώσει η κυβέρνηση ακόμα ένα χτύπημα στο δημόσιο σχολείο επιβάλλοντας εκπαιδευτική διαδικασία - παρωδία, να διασπάσει η κυβέρνηση το μέτωπο που το δυνάμωμα του αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των καθηγητών".

Χτες, μαθητές από σχολεία της Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας να περικοπεί η ύλη των Γενικών Εξετάσεων και να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, σύμφωνα και με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ